EkoPlaza start samenwerking met Plastic Soup Foundation

EkoPlaza

Uitgebreid aandacht voor afvalinzameling en -recycling

EkoPlazaloop in Uden: veel meer dan een sportevenement

De Udense Markt vormt zondag 20 september het decor voor de EkoPlazaloop. De Keien Atletiek zorgt er, met support van EkoPlaza en de gemeente Uden, voor dat het hardloop- en wandelevenement op 20 september een groot succes wordt. Die dag wordt óók uitgebreid stilgestaan bij duurzaamheid en gezondheid.

Foto: Erik Does (rechts), algemeen directeur van biologische supermarktketen EkoPlaza en Maria Westerbos, founder van de Plastic Soup Foundation

“Biologische voedingsmiddelen maken onderdeel uit van een gezonde leefstijl. Daar horen ook beweging en ontspanning bij. Al deze elementen kunnen we promoten tijdens de EkoPlazaloop. Het is een ideale samenwerking”, zei Hans van Mierlo, marketingmanager van EkoPlaza, onlangs tijdens een persbijeenkomst in Uden. Zo nemen medewerkers van EkoPlaza deel aan het evenement, worden leveranciers uitgenodigd en wordt het evenement volop onder de aandacht gebracht van consumenten van EkoPlaza.

Bovendien is EkoPlaza de samenwerking aangegaan met de Plastic Soup Foundation, die zich met allerlei activiteiten wereldwijd inzet om de hoeveelheid plastic in het milieu sterk te verminderen. Allerlei activiteiten worden daarvoor ondernomen, waaronder de campagne Trash Hunters, waarbij inzichtelijk wordt waar en hoeveel zwerfafval er ligt. Mensen kunnen met behulp van een app op de smartphone foto’s maken van zwerfafval dat ze ergens aantreffen, waarbij het doel is de hoeveelheid plastic te verminderen in de wereld. Van Mierlo: ,,Deze visie willen we doorvertalen naar de EkoPlazaloop. Alle elementen worden onder de loep genomen. Neem het plastic lint dat langs het parcours hangt. We onderzoeken momenteel de alternatieven.” Kijk voor meer informatie over de Plastic Soup Foundation op www.plasticsoupfoundation.org en www.trashhunters.org.

Groen, gezond, gastvrij en gezellig
Ook Uden, de plek waar de EkoPlazaloop plaatsvindt, draagt een steentje bij. In de gemeente ligt de nadruk ligt op 4 G’s: groen, gezond, gastvrij en gezellig. ,,De gemeente ondersteunt actief de breedtesport, bovendien passen ook duurzaamheid en gezonde voeding in het beleid”, aldus wethouder Ben Tuithof van de gemeente Uden. Zo wordt tijdens de EkoPlazaloop stilgestaan bij overgewicht onder de jeugd en wordt een (interactieve) infostand opgebouwd waar inwoners meer te weten komen over het inzamelen en recyclen van afval. Ook wordt op ludieke wijze op de dag zelf werk gemaakt van het opruimen van afval. Door aanwezig te zijn wil de gemeente Uden haar doelstellingen op het vlak van recycling kracht bijzetten.

Sport, fun, entertainment, duurzaamheid en gezondheid: al deze elementen staan op zondag 20 september centraal tijdens de EkoPlzaloop. De inschrijving voor de sportieve onderdelen is inmiddels geopend.
Kijk voor meer informatie op www.ekoplazaloop.nl
of houd de Facebookpagina in de gaten voor de laatste updates.

Ook leuk!
>  Initiatieven voor schone oceanen
>  Biologische chips Trafo bij EkoPlaza

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *