Hrbs over zijn circulaire manier van voedsel produceren en aanbieden

Amsterdams kruidenconcept Hrbs verovert Horeca en B2B-markt binnen de duurzame voedselindustrie met circulaire manier van denken.

Het duurzame kruidenconcept HRBS bestaat inmiddels meer dan een jaar en is nu al niet meer weg te denken uit keukens van onder andere Het Circl Paviljoen van ABN Amro, Hilton Double Tree, De Bijenkorf en The Green House. Gewassen en kruiden, geleverd in circulaire tray’s vanuit een lokale kwekerij, zijn op elk moment te oogsten en er komt geen afval aan te pas. Vanwege het grote succes gaat Hrbs nu een intensieve samenwerking aan met Sligro / Smeding Groenten en Fruit.

Altijd verse kruiden klaar om te oogsten

Hrbs is een service die ervoor zorgt dat je altijd verse kruiden en gewassen tot je beschikking hebt. Het onderscheidt zich van de reguliere manier van het aanleveren van kruiden. In plaats van potjes of losse plastic bakjes kiest Hrbs ervoor de kruiden te kweken in een grote herbruikbare kweekbak of ‘tray’. Deze tray geeft de kruiden en gewassen genoeg ruimte in de aarde om bij aankomst bij de klant door te groeien. Hrbs kweekt de kruiden voor je op, eenmaal op locatie hoef je alleen nog maar te oogsten. Door de kruiden zo lang mogelijk levend te houden en op het laatste moment te oogsten, is de smaak vele malen intenser. Hierdoor zijn minder kruiden nodig en dat is natuurlijk win-win.

Lees ook: Gezond, veilig en duurzaam watergebruik

Snel, makkelijk & duurzaam

De kruiden worden in een speciaal ontworpen meubel geplaatst. In dit meubel zit een  waterbassin en eventueel een groeilicht toepassing. Precies wat de kruiden nodig hebben. De kruiden kunnen worden geoogst door bijvoorbeeld chef-koks die hun gerechten willen verrijken of gasten van een hotel  of kantoor voor een verse kop kruidenthee. Wanneer alle kruiden zijn geoogst wordt er een nieuwe, volle tray geleverd. De uitgeputte aarde wordt naar de composthoop gebracht en de lege tray wordt opnieuw gebruikt.

Versbeleving

Nu de betekenis en toegevoegde waarde van natuur om ons heen steeds duidelijker wordt, is er meer vraag naar het integreren van groen in onze omgeving. Planten zijn in opkomst en hebben niet alleen de functie van ‘sfeermaker’ maar staan steeds meer symbool voor het weer in contact komen met de natuur en het toevoegen van frisse lucht in de openbare ruimte. Het doel van Hrbs is niet alleen op een duurzame en circulaire manier voedsel produceren, maar ook het vergroenen van de (werk)omgeving.

Circulaire horeca met smeding groenten & fruit

Hrbs heeft met zijn circulaire manier van voedsel produceren en aa     nbieden de aandacht getrokken van Smeding Groente en Fruit en zal vanaf deze week een samenwerking aangaan met de leverancier. Hrbs past bij de ambitie van Smeding om duurzame en innovatieve totaaloplossingen aan te bieden binnen de foodservice. Samen leveren ze een duurzame bijdrage aan een geheel nieuwe manier van versbeleving binnen de horeca.

De kruiden en gewassen zijn al te vinden in verschillende hotels en horecagelegenheden en zal vanaf deze week ook te bestellen zijn bij Sligro Amsterdam en Den Haag

Lees meer:
De nieuwste vegetarische vleesvervangers!
Steeds meer consumenten bereid extra te betalen voor duurzame  producten of diensten

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Win het My Magic Mud tandpasta pakket

> Witte tanden binnen 2 weken!

> Natuurlijke ingrediënten: Kokosolie, Actieve kool en Bentoniet klei

> Vegan & Puur zonder fluoride

> Blijf op de hoogte van onze beste artikelen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en je maakt automatisch kans!

 

U bent succesvol aangemeld.