De nieuwste vegetarische vleesvervangers!

Steeds meer bedrijven komen met vegetarische varianten van jouw lievelingsvlees. Dit omdat steeds meer mensen in Nederland besluiten vegetarisch te gaan eten, wat natuurlijk super goed is! Vandaag hebben wij voor jullie drie bedrijven op een rijtje gezet die sinds kort ook vegetarische varianten gaan verkopen. Wat voor vlees zou jij nog wel eens in een vegetarische variant willen proberen?

Vegetarische rookworst

Worstenfabrikant Unox komt met een vegetarische variant van zijn bekende rookworst. Het heeft jaren van onderzoek en ontwikkeling gekost om de vleesvervanger dezelfde smaak, vorm en bite van een echte rookworst te geven, naar eigen zeggen van het bedrijf. Er zitten onder meer plantaardige oliën, eiwitten van erwten en eiwitten van kippeneieren in de vegetarische rookworst.

De introductie van de rookworst zonder vlees past binnen de visie van Unox om alle Nederlanders te laten genieten van haar producten. Op deze manier kan iedereen deze winter zijn favoriete stamppot eten met de heerlijke vega rookworst!

Lees ook: Liveblog: 30 dagen plantaardig leven

Samenwerking Vegetarische Slager en Mora

De Vegetarische Slager en Mora hebben elkaar gevonden! De twee partijen slaan de handen ineen om vegetarische snacks te ontwikkelen. De eerste producten liggen begin volgend jaar in supermarkten, cafetaria’s en horecagelegenheden.

Volgens de Vegetarische Slager zal de vegetarische kroket van Mora nauwelijks van de vleesvariant te onderscheiden zijn. De twee fabrikanten spelen met het partnerschap op het groeiend aantal flexitariërs. Dit zijn mensen die bewust minder vlees eten. Het zou inmiddels gaan om zo’n 75% van de Nederlandse bevolking. Niet alleen de vegetarische kroketten en bitterballen zijn er nu, maar de komende periode wordt het vegetarische snackassortiment verder uitgebreid met onder andere kipkorns.

Veggie snacks van Beckers

Het is Beckers gelukt om een gehele lijn met vegetarische snacks te ontwikkelen. De producten liggen onder de naam Beckers Veggie in het vriesvak bij Albert Heijn en Jumbo.  Na maanden van ontwikkeling en consumententesen zijn ze er eindelijk! De vegetarische lijn Veggie bestaat uit frikandellen, kroketten, bitterballen, nuggets en een snack mix.
De snacklijn is 100% vegetarisch en plantaardig, er wordt gebruik gemaakt van soja en granen. Net als de klassieke Beckers snack heeft ook de veggie lijn dezelfde bite, het krokante laagje en de heerlijke vulling met fijne kruiden.

Lees meer:
Veganisme, vegetarisch, Flexitarisme; wat zijn de verschillen
Vegetarische pastasalade met broccoli, cherrytomaten en geitenkaas

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *