Future For Nature: deze 3 natuurbeschermers maken het verschil

future of nature

Future for Nature Awards: 31 maart, Burgers' Zoo, Arnhem

Elk jaar steunt Future For Nature 3 natuurbeschermers die het verschil maken, met een bedrag van 50.000 euro en een Award. Dit jaar zijn de Indonesische Farwiza Farhan, de Irakese Hana Ridha en de Bengalese Shahriar Caesar Rahman de winnaars. Tijdens deze jubileumeditie op 31 maart is Koning Willem-Alexander eregast.

De Koning zal aanwezig zijn als de winnaars van 2017 een toelichting geven op hun werk en de prijs in ontvangst nemen. Stichting Future For Nature mag terugkijken op een geweldige lijst van eregasten zoals Sir David Attenbrough, Jane Goodall en Frans de Waal.

De winnaars van 2017

Hana Ridha is werkzaam in Irak en bestudeert daar de flora en fauna in het door oorlog verwoeste land. Samen met haar team is ze uitgegroeid tot de meest betrouwbare databron met betrekking tot de biodiversiteit in Irak. In de bergen in het noorden van Irak heeft Hana bewijs gevonden dat het Perzische luipaard nog niet is uitgestorven. Zij zal zich in de toekomst bezighouden met een internationaal programma ter bescherming van dit prachtige dier.

future for nature

Hana Ridha / Future for Nature

Shahriar Caesar Rahman werkt in Chittagong Hill Tracts in Bangladesh, waar hij de Aziatische reuzenschildpad probeert te redden van uitsterving. Ter ondersteuning hiervan startte Ceasar in 2015 het Schools for Conservation programma. Hij richtte in kleine dorpen in het Sangu Reserve Forest vier basisscholen op. In ruil daarvoor staakten de dorpsbewoners hun jacht op de Aziatische reuzenschildpad en 14 andere bedreigde diersoorten.

future for nature

Shahriar Caesar Rahman / Future for Nature

Farwiza Farhan is werkzaam in het Leuser Ecosysteem in Aceh, Indonesië, Dit is één van de laatste gebieden op aarde waar tijgers, orang oetans, olifanten en neushoorns nog samenleven. Om deze dieren te beschermen heeft Farwiza in 2012 HAkA opgericht. HAkA is toegewijd aan het beschermen van de Aceh Provincie, zowel sociaal, financieel als op het gebied van natuurbehoud.

future for nature

Farwiza Farhan (Far Wiza) / Future For Nature

Jubileum

2017 is een feestelijk jaar voor de Stichting Future For Nature aangezien zij dit jaar haar tienjarig jubileum viert. Ter gelegenheid van het jubileum zullen voor het eerst bijna alle oud-winnaars aanwezig zijn bij de prijsuitreiking in Koninklijk Burgers’ Zoo. Samen met de winnaars van dit jaar leggen zij de fundering voor de Future For Nature Community. Hiermee kunnen zij in de toekomst optimaal van elkaars ervaringen leren en effectief met elkaar samenwerken in hun strijd voor het behoud van de natuur.

futureofnature.org

 

Meer natuur?

Wat weten onze BN-ers eigenlijk van de natuur

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *