Milieudefensie: teken mee voor schonere lucht!

milieudefensie

Schoner en minder verkeer in Nederland, minder roet in de lucht, op mijn ramen en in mijn longen! Daar teken ik voor. Jij ook?

Op straat zijn er soms van die momenten dat je je adem inhoudt. Druk autoverkeer, ronkende scooters bij het stoplicht, optrekkende vrachtwagens… Die uitlaatgassen adem je liever niet in. Milieudefensie komt in actie voor gezondere luchtkwaliteit en is een petitie aan de Tweede Kamer gestart.

Luchtverontreiniging zorgt voor ernstige ziektes 
Luchtverontreiniging staat in de top 3 van veroorzakers van ziekte en sterfte in Nederland. Door het inademen van vervuilde lucht heb je meer kans op ernstige ziektes zoals longaandoeningen, kanker en hart- en vaatziekten. Kinderen en oudere mensen zijn hier extra kwetsbaar voor.

Bewoners aan drukke straten zijn bezorgd over de luchtkwaliteit
Florien Hamer is sinds 2012 vrijwilliger voor Milieudefensie. Ze zet zich met hart en ziel in voor de campagne samen voor gezonde lucht.

‘Ik ergerde me al lang aan het vele verkeer dat door mijn straat rijdt. Toen ik zwanger was van mijn oudste dochter ben ik me gaan verdiepen in wat de gevolgen van luchtvervuiling zijn. Is het wel goed voor mijn kinderen? Samen met buurtbewoners heb ik de luchtkwaliteit gemeten in onze straat, organiseren we acties en praten we met de gemeente.

Zo laten we zien dat er echt wat moet gebeuren. Het is ook belangrijk dat de Tweede Kamer zorgt dat wij gezonde lucht kunnen ademen. Schoner en minder verkeer in Nederland, minder roet in de lucht, op mijn ramen en in mijn longen! Daar teken ik voor. Jij ook?’

schone-lucht

Florien installeert meetpunt

Overal gezonde lucht in Nederland kan! Teken de petitie
Overal gezonde lucht in Nederland. Dat kan: met maatregelen voor schoner en minder verkeer. Die hebben direct effect op de lucht waar wij in leven. Deze maatregelen zorgen voor minder uitstoot van roet, de gevaarlijkste stof in de uitlaatgassen.

Milieudefensie is een petitie gestart waarin ze de Tweede Kamer vraagt om maatregelen voor gezonde lucht. Als wij met z’n allen de Tweede Kamer vragen om meer en betere maatregelen tegen luchtvervuiling, zorgen we voor een betere gezondheid. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze kinderen, buren en vrienden!

Teken nu de petitie aan de Tweede Kamer! 

 

Lees ook:
>  Gezond leven, betekent ook gezond wonen

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *