Oranje Fonds start na NLdoet nu ook NLgeeft

oranje-fonds-nlgeeft

Fonds helpt maatschappelijke organisaties fondsenwerven

Mensen willen maatschappelijke organisaties graag helpen. Vandaag gaan tijdens NLdoet zo’n 325 duizend vrijwilligers aan de slag. Organisator het Oranje Fonds ziet echter ook dat deze organisaties daarnaast regelmatig geld nodig hebben voor relatief kleine zaken. Een training voor extra vrijwilligers, nieuwe sport- en spelmaterialen of een AED in het dorpshuis. Aansluitend aan NLdoet start het Oranje Fonds vandaag de nieuwe campagne NLgeeft.

Het Fonds helpt organisaties daarmee fondsenwerven om juist die kleine doelen te bereiken. Al ruim 440 organisaties doen mee. Samen motiveren ze heel Nederland om organisaties in de eigen buurt te steunen; heel lokaal en heel concreet via www.NLgeeft.nl.

Fondsenwerven 
Maatschappelijke organisaties moeten vaak de eindjes aan elkaar knopen om hun activiteiten te kunnen blijven uitvoeren. Fondsenwerving is voor hen lastig te organiseren en kostbaar. Het Oranje Fonds helpt hen daar nu bij met fondsenwervingsplatform www.NLgeeft.nl. In de periode tussen NLdoet en Koningsdag voeren het Fonds en de organisaties campagne om zo veel mogelijk geld op te halen voor hun concrete wensen. Alle geldstromen lopen via het Oranje Fonds, wat maximale veiligheid en belastingvoordeel voor de donateurs oplevert. Voor het eerst test het Oranje Fonds ook met een collecte in Overijssel en Utrecht, waar 1500 vrijwilligers langs zo’n 350 duizend voordeuren gaan.

Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, vertelt: “Met NLdoet en NLgeeft bouwen we samen aan een sterke sociale samenleving; heel lokaal en heel concreet in je eigen buurt. Stichtingen en verenigingen spelen een enorme rol in het samenbrengen en verder helpen van mensen. Hulp van ons allemaal is daarbij onmisbaar en met NLgeeft kan heel Nederland dat nu ook concreet bieden. Wij hopen dat iedereen een kleine bijdrage wil leveren om hen te helpen. Je kunt nu geld doneren via www.nlgeeft.nl.”

Ondersteuning drievoudig
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het €28,7 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

www.nlgeeft.nl 

Lees ook:
> NLdoet: vandaag start de grootste vrijwilligersactie van Nederland
> Oranje Fonds start met crowdfunding

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *