Rietjes zijn geen feestje: op weg naar een plasticvrije club scene.

Een beter milieu is wellicht het laatste waar je aan denkt als je lekker een avond op stap gaat. Maar in de party scene is nog veel eer te behalen wat betreft het verbannen van onnodig plastic. Hieronder een paar tips voor een schoner nachtleven van Amsterdam Nightlife Tickets, dat niet alleen de beste uitgaanstips heeft maar ook met je meedenkt over hoe we het overschot aan plastic rietjes kunnen aanpakken.

Het hoeft geen plastic te zijn

Een aantal bars en clubs doen dit al: het aanbieden van een alternatief voor een plastic rietje. Een stalen rietje is handig voor thuis, maar wellicht niet zo’n goed idee op de dansvloer. In plaats daarvan zijn papieren rietjes een optie, maar ook zijn er tegenwoordig rietjes van stro. Een restproduct van de maïsoogst en 100% natuurlijk.

Zeg nee

Veel clubs zijn nog op zoek naar het beste alternatief en proberen in de tussentijd het gebruik van rietjes terug te dringen door ze niet meer standaard aan te bieden bij een drankje. Alleen als de klant erom vraagt wordt er een gegeven en dat scheelt al een heleboel rietjes.

 Doet je favoriete club nog te weinig aan het bannen van plastic? Zeg dan zelf nee tegen een plastic rietje wanneer je een drankje bestelt. Je denkt misschien dat dit ene gebaar weinig impact heeft, maar hoe vaker klanten ‘nee’ zeggen, hoe sneller clubs het probleem willen tackelen.

Op de goede weg

Club Air in Amsterdam serveert al niet meer standaard een rietje bij drankjes en meerdere clubs zijn op de goede weg. In 2021 is het helemaal afgelopen met plastic wegwerprietjes, dan gaat er een algeheel verbod in. Maar het zou natuurlijk mooi zijn om voor die tijd al verandering te zien.

 Zelf kijken welke clubs al goed bezig zijn? Met een Amsterdam Nightlife Ticket krijg je toegang tot meer dan twintig clubs in de hoofdstad, experiences en extra’s.

 https://amsterdamnightlifeticket.com/nl/

Lees ook:

Reductie van de plasticproductie: waarom en hoe?

Plastic Promise roept festivalbezoekers op: “Gooi je beker niet op de grond!”

Een afvalvrije toekomst: Nestlé versnelt actie om de hoeveelheid plastic afval terug te dringen

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *