Smaak van de natuur – gezonder met kruiden uit eigen tuin

Een gevarieerde voeding is de basis voor een gezonde levensstijl. Maar niet alleen het voedsel zelf moet gevarieerd zijn, ook een variatie in kruiden is belangrijk. Wanneer je alleen met peper en zout kruidt, leef je niet persé ongezond. Toch is het voor het lichaam beter om te worden voorzien van de vitaminen en mineralen van verschillende kruiden. Je hoeft geen kant-en-klare mengsels in de supermarkt te kopen voor veel geld. Je kunt eenvoudig kruiden kweken in jouw eigen tuin of zelfs in huis.
In dit artikel laten we zien welke specerijen bijzonder geschikt zijn om thuis kweken.

Als de informatie hier niet voldoende is, kun je deze kruidengids ook gebruiken om jouw kennis te vergroten.

1. Tuinkers

Tuinkers is een ongelooflijk gemakkelijk te kweken plant. Alles wat je nodig hebt is een platte schaal, huishoudpapier en water. Vul de kom met het papier en bevochtig het met water. De tuinkerszaadjes hoeven alleen maar op het papier te worden gezaaid en bedekt met een klein bordje. Binnen de komende twee dagen moet je de vochtigheidsgraad controleren en indien nodig opnieuw bevochtigen. Na twee dagen ontkiemt de tuinkers en na drie tot vijf dagen kan de specerij met een schaar worden geoogst.

2. Dille

Het grootste obstakel voor het planten van dille is het hebben van een passende bloempot. Het kruid moet in kleine rijen op relatief grote afstand (ongeveer 15 cm) worden gezaaid. De plant is niet veeleisend: ze heeft nauwelijks licht nodig en groeit zelfs bij 10-15 graden Celsius, een vensterbank is daarom een uitstekende plek voor de plant.

3. Peterselie

Peterselie is even weinig veeleisend als dille, maar meer ruimtebesparend. De plant gedijt op heldere plaatsen, zelfs zonder direct zonlicht. Het heeft zelden water nodig en gaat tot twee jaar mee.

4. Basilicum

Een zeer populair culinair kruid, dat vaak al in de pot in de supermarkten te koop is. Deze supermarktplanten zijn zeer gemakkelijk te onderhouden.

Lees ook:

Vegan recept: Verse kruiden Falafel

Veganistische voeding is geschikt voor alle leeftijden

Voeding voor je gewrichten!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *