Vredesweek 2015: vrede verbindt

vredesweek

Voor vrede is moed nodig, wie durft?

Van 19 t/m 27 september is het Vredesweek. De week waarin duizenden Nederlanders zich op hun eigen manier en in hun eigen stad of dorp inzetten voor vrede, dit jaar onder het motto ‘vrede verbindt’. Want, zoals de Irakese Nawras het zo mooi beschrijft: het gaat niet om datgene waarin we van elkaar verschillen, maar om dat wat ons bindt.

Foto-onderschrift: Een selfie maken voor Nawras tijdens de Vredesweek, wie durft? PAX directeur Jan Gruiters maakt de eerste selfie. (foto Daniel Maissan)

Spil van de Vredesweek vormen de ruim 75 Ambassades van Vrede, lokale actiecentra die van alles organiseren rond het thema van de Vredesweek. Van filmavond tot debat, van kerkviering tot feest. PAX ondersteunt de ambassades met advies, materialen en inspirerende sprekers. Een van de hoogtepunten tijdens deze Vredesweek is de Walk of Peace op zondag 20 september in Den Haag, een tocht langs verwachte en onverwachte plekken in de stad van recht en vrede. Meld je aan op www.walkofpeace.net

Wil je weten wat er tijdens de Vredesweek bij jou in de buurt te doen is? Of wil je zelf een Ambassade starten? Ga naar paxvoorvrede.nl/ambassades

Vrede is niet gemakkelijk en komt nooit vanzelf. Voor vrede is moed nodig. De moed om tegen de stroom in te roeien en je uit te spreken. Om verbinding te zoeken, daar waar het uit de weg gaan van de ander vaak de makkelijkste weg lijkt. 

Niemand kan in zijn eentje op tegen oorlog en geweld. Daarom brengt vredesorganisatie PAX al meer dan 65 jaar mensen bij elkaar die de moed hebben om voor vrede te gaan. Want samen hoeven we niet machteloos toe te kijken. Iedereen die in vrede gelooft kan iets doen.

Van een like op Facebook, het starten van een Ambassade van Vrede tot het steunen van een vredesactivist zoals Nawras. Wij geloven dat al die beetjes durf uiteindelijk optellen tot vrede. En dat vrede onvermijdelijk is als we samen het lef hebben om er echt voor te gaan.
Samen met partners in 15 conflictgebieden en kritische burgers in Nederland werkt PAX aan het beschermen van burgers, het voorkomen en beëindigen gewapend geweld en het opbouwen van rechtvaardige vrede.

vredesweek    vredesweek

vfonds is hoofdpartner van de Vredesweek

Meer weten? www.paxvoorvrede.nl

 

Lees ook:
>  Van bioloog tot vredesactiviste, wie durft?

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *