WaterSpaarders-workshops bij Stayokay

waterspaarders-stayokay

In het initiatief van onder andere WNF zijn kinderen de 'change makers' !

Stayokay is partner geworden van WaterSpaarders, een project waarin kinderen de ‘change agents’ zijn en mensen aanzetten tot het gebruik van minder warm water.

Dit doen zij onder andere door een eigen etiket te maken voor op een fles doucheschuim om te vertellen dat 5 minuten lang genoeg is. In de Stayokay hostels kunnen kinderen deze zomer ook een etiket maken en ook zal het programma aan basisscholen worden aangeboden in 2015.
Het doel: minder CO2-voetafdruk.

Word ook WaterSpaarder!
Gemiddeld douchen we in Nederland 8 minuten per dag. Wat als we dat kunnen terugbrengen naar 5 minuten? Dan besparen we met z’n allen heel veel (warm) water en dus energie. Zoveel energie zelfs, dat we er elk jaar de lichten van alle huizen in Nederland bijna twee jaar lang van kunnen laten branden! Word daarom ook WaterSpaarder!

WaterSpaarders-tips voor families met kinderen
Download de gratis stopwatch app om douchetijden bij te houden, vul de verbetermeter in en kijk wie het meeste water heeft bespaard.

waterspaarders-stayokay


WaterSpaarders & Puur Plezier

WaterSpaarders & Puur Plezier, dat gaat goed samen! Puur Plezier, dat is een verblijf met je gezin bij Stayokay. In de vakanties en weekenden worden in de familiehostels allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Voor WaterSpaarders kunnen kinderen deze zomer een etiket ontwerpen voor op een fles doucheschuim. De kinderen maken natuurlijk duidelijk dat 5 minuten douchen meer dan genoeg is. Leerzaam en vooral heel leuk!

Open workshops, dus ook voor níet-klanten van Stayokay
Verblijf je niet in een hostel de komende weken maar lijkt het je wel erg leuk deel te nemen aan een workshop? Dat kan in juli en augustus. Bekijk het schema wanneer er een open workshop bij jou in de buurt is.

Lees ook:
>  Bewuste consument eet beter een waterijsje
>  Gebruik het water in je huis om energie te besparen

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *