6 gezondheidsvoordelen van Ginseng

We worden ons steeds bewuster van onze verantwoordelijkheid richting ons eigen lichaam, en de invloed die natuurlijke toevoegingen hierop kunnen hebben. Het is dan ook niet voor niets dat natuurlijke producten als Ginseng steeds populairder worden als toevoeging op ons dagelijkse voedingsschema. Ginseng wordt al eeuwen als in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt, en bevat belangrijke stoffen die tot allerlei gezondheidsvoordelen leiden. Welke gezondheidsvoordelen Ginseng allemaal voor ons heeft, lees je hier!

1. Ontstekingen verminderen

Ginseng is een krachtig antioxidant, en heeft hierdoor ontzettend veel ontstekingsremmende eigenschappen. Het kan dus zeer positieve effecten hebben op allerlei soorten ontstekingen zoals huidontstekingen, maar ook op de vermindering van stress. Het helpt dus bij het verminderen van ontstekingsmarkers, en beschermt tegen oxidatieve stress.

Lees ook: Wat is het Prikkelbare Darm Syndroom?

2. Een gezond brein

Ginseng heeft daarnaast ook nog eens een effect op onze hersenen. Zo beschermt het de hersenen tegen vrije radicalen, optimaliseert het cognitieve prestaties en wiskundevaardigheden (echt waar!), en gaat het mentale vermoeidheid tegen.

3. Rust in je leven

Een ander gezondheidsvoordeel (en hier staat Ginseng al eeuwenlang om bekend) is de verbetering van je stemming en humeur. Het helpt je om kalm te blijven. Over het algemeen wordt er 1 tot 2 gram per week ingenomen; vaak gecombineerd met het ontbijt, de lunch of het avondeten. Je kunt Ginseng in vorm van een poeder dan ook met iedere maaltijd combineren!

4. Verbeterd immuunsysteem

Daarnaast zorg Ginseng er ook voor dat ons immuunsysteem sterker wordt. Het kan bijvoorbeeld helpen om de prestaties van verschillende immuunsysteem cellen te verbeteren. Er wordt zelfs gedacht dat Ginseng helpt om het immuunsysteem van herstellende kankerpatienten te versterken.

 5. Meer energie

Je kent het placebo effect vast wel. In één van de onderzoeken naar de werking van Ginseng werd er een onderzoek uitgevoerd onder een groep mensen met chronische vermoeidheid. Zij kregen een maand lang, twee gram Ginseng per dag; of juist het placebo hiervan. De mensen die de Ginseng kregen voelden zich werkelijk waar energieker en minder moe dan de testgroep die het placebo kreeg. Ginseng kan er dus ook voor zorgen om je een energiek gevoel te geven.

6. Helpt bij het verliezen van gewicht

Voor degenen met goede voornemens op het gebied van gewichtsverlies ook goed nieuws: Ginseng kan je ondersteunen in het afvallen. Het heeft een eetlustremmende werking, en zorgt er vooral voor dat je minder zin hebt in zoetigheid zoals koekjes, cake of chocolade. Daarnaast kan het ook je stofwisseling een flinke boost geven en er dus voor zorgen dat je meer calorieën verbrandt.

Lees meer:
De 9 beste methoden om Arganolie toe te passen
Met honing de winter door

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *