Aleppo zeep: De mooiste klassieker voor je huid

Nog voor onze jaartelling gebruikte Cleopatra zeep uit Aleppo om haar huid mooi en fluweelzacht te maken. Aleppo Soap Comaakt de zeep op precies dezelfde ambachtelijke manier als dat in de oudheid gebeurde – natuurlijk en zonder palmolie. Prachtige, handgemaakte zepen uit Syrië met olijfolie en reinigende en ontsmettende laurierbesolie om de huid tot rust te brengen. Behalve de traditionele zeepblokken – hand gestempeld, bruin van buiten en groen van binnen – maakt Aleppo Soap Coook vloeibare zeep, shampoo, handcrème en bodylotion van olijf en laurier.

Groen hart

Olijfolie en laurierbesolie werken samen om de huid te verzorgen en heerlijk zacht te maken. Het productieproces is door de eeuwen heen niet veranderd. In traditionele ketels verzeept olijfolie langzaam tot een pasta, aan het eind van het kookproces wordt laurierbesolie vol vetzuren, antioxidanten en vitaminen toegevoegd. De zeeppasta wordt uitgegoten om af te koelen, in blokken gesneden, met de hand gestempeld en gestapeld om negen maanden in de open lucht te rijpen. Zo krijgt de zeep zijn karakteristieke bruine kleur, terwijl het hart zacht en groen blijft.

Naast de olijf & laurier Aleppo zeep voor in huis, tuin en keuken, zijn er ook zepen met een hoger percentage laurierbesolie. 12% Aleppo zeep maakt de huid fluweelzacht, 20% Aleppo zeep is extra mild en ideaal voor de droge, snel geïrriteerde en gevoelige huid. De exclusieve 30% Aleppo zeep is de rijkste formule die helpt acne, psoriasis of eczeem te verminderen – ook ideaal voor de overgevoelige huid.

Vloeibaar groengoud

Voor wie liever vloeibare zeep gebruikt is er een handige pompfles Aleppo zeep met 12% laurierbesolie. Haar kan worden gewassen met Aleppo Shampoo, een geconcentreerde formule met koudgeperste olijf- en laurierbes-olie van de eerste persing. Last van roos, een jeukende hoofdhuid of andere overgevoeligheidsklachten? Probeer de shampoo dan eens als masker – ook een aanrader voor mannen.

De klassieke zepen zijn plantaardig, zonder chemische toevoegingen, kleurstoffen, parfum, palmolie, oplos- of conserveringsmiddelen en biologisch afbreekbaar.De serie is duurzaam, hypoallergeen en milieuvriendelijk.

De klassieke zepen bevatten geen parfum maar Aleppo Soap Co maakt ook zepen met een verleidelijke geur: roos, sinaasappelbloesem, jasmijn of arganbloesem.

De Aleppo Soap Co zepen zijn verkrijgbaar bij de betere natuurwinkels, drogist en webshops.

https://www.savondeprovence.nl

Lees ook:

Natuurzeep voorkomt huidproblemen en allergieën

Alles wat je wil weten over de oorzaken en oplossingen voor een droge huid.

Zelf zeep of je eigen haarmasker maken met natuurlijke ingrediënten?

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *