Dier in balans met Bach Rescue aan het einde van het jaar!

bach-dieren-vuurwerk

Bach & vuurwerk

Bij de eerste knallen – soms al begin december – zijn honden, katten en veel andere dieren vaak al op hun hoede. Sommige dieren zijn zo bang dat ze diep wegkruipen in een hoek of onder het bed, of de controle tijdelijk over zichzelf verliezen en opeens de weg oversteken.

Maar niet in deze decembermaand! Want de welbekende originele Bach Rescue Remedy die door veel mensen wordt gebruikt tijdens stressvolle momenten, is er vanaf nu ook voor dieren! Rescue Remedy Pets is de alcoholvrije variant op dit populaire product en bevat dezelfde mix van de vijf originele Bach Bloesems. Moeilijk toe te passen? Nee hoor. Tijdens de jaarwisseling gewoon druppelen op een dierensnack of een paar druppels in de water- of voerbak doen.

Geen last van vuurwerk
Bach Bloesems kunnen ondersteunen bij het weer in balans brengen van het dier. De bloesems zijn speciaal samengesteld om dieren en mensen te helpen de positieve kanten van zichzelf te ontdekken en drempels over te stappen die hen ervan weerhouden om een gelukkig leven te lijden. Met de juiste bloesems zal het dier zich weer prettiger gaan voelen.

Juist omdat bij angst voor vuurwerk emoties een grote rol spelen, kunnen honden (en natuurlijk ook andere dieren!) juist deze dagen veel profijt hebben van de Bach Bloesems.

Makkelijk in gebruik voor dier & baas
Om het dier weer in balans te brengen, doe je vier druppels Rescue in de water- of voerbak van de hond. Elke keer als het water wordt ververst, voeg je weer vier druppels toe. Een andere goede en positieve manier voor dieren is om de bloesems te druppelen op iets wat hij graag eet. Je weet zeker dat het dier ’t heeft opgegeten en je hebt hem positief benaderd door iets lekkers te geven. Het is slim om een paar dagen voor het grote vuurwerkgeweld begint, te starten met de druppels en door te gaan tot en met Nieuwjaarsdag.
Rescue Pets is geschikt voor alle dieren. Van honden en katten tot vogels en paarden. Bij de grotere dieren is het wel verstandig om te kijken naar de grootte van de waterbak en daar 10 druppels aan toevoegen. Of weer te druppelen op iets lekkers, maar dan vier druppels. Rescue Pets kan ook achter de oren, op de flanken of aan de buitenkant van de poot, (niet op de klauw!) van het dier worden gedruppeld. Kies de manier die voor het dier het prettigste is.

bach-dieren-vuurwerkRescue Remedy Pets
Naast de 38 tincturen ontwikkelde Edward Bach een soort eerste keusmiddel: Rescue Remedy, verkrijgbaar in druppels (pipetflesje). Vanaf heden is er ook Rescue Remedy Pets. Een alcoholvrije variant met dezelfde combinatie van vijf specifieke remedies, die balans brengt wanneer een emotionele of onrustige gebeurtenis het dier uit evenwicht heeft gebracht. Rescue Remedy is samengesteld uit de remedies Impatiens of Reuzenbalsemien (helpt bij ongeduld en irritatie), Cherry Plum of Kerspruim (helpt rustig te blijven), Clematis (ondersteunt helderheid van geest), Rock Rose (geeft moed in een moeilijke/uitdagende situatie) en Star of Bethlehem of Vogelmelk (troost en verwerking).

Extra bloesem
Mimulus of AspenIs het dier bang of timide van aard of heeft hij ooit een nare ervaring opgedaan met vuurwerk, dan kan het geven van Mimulus (twee druppels in combinatie met vier druppels Rescue) een extra steuntje zijn. Als het dier echt trilt, dan is Aspen de beste optie. Op 31 december kun je kijken hoe de hond zich gedraagt. Als je ziet dat het dier nog lijdt onder het vuurwerk, kan je die dag de dosis opvoeren. Let op dat het geven van meer druppels geen effect heeft; wel werkzaam is het vaker geven. Aan zeer bange honden kun je ieder uur, zelfs om het kwartier rond de klok van 12, vier druppels Rescue op een stukje brood of worst geven.

Oud & Nieuw tips
– Steun. Wanneer het dier steun bij je komt zoeken, geef hem die steun dan ook en probeer het stressmoment te verminderen. De hond zal niet meer vluchten, maar naar zijn baasje gaan op wie hij kan rekenen.
– Niet alleen. Laat je dier met Oud en Nieuw nooit alleen. Zorg dat er weinig of geen invloeden en geluiden van buitenaf te horen zijn door de gordijnen dicht te doen en de muziek hard aan te zetten.
– Uit logeren. Een andere mogelijkheid is dat de hond gaat logeren! Favoriet is een adres waar niet of nauwelijks aan vuurwerk wordt gedaan. Misschien bij familie of vrienden die afgelegen of in een pension in de bossen.

Meer over Bach Rescue?

Lees ook:
> Original Spices, wees kritisch op je specerijen!
> Stressssss: Dit is er tegen te doen!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *