BOTMA & van BENNEKOM, natuurlijke en verzorgende producten van biologische ingrediënten.

BOTMA en van BENNEKOM maakt natuurlijke, handgemaakte zepen en verzorgende producten van biologische ingrediënten. Wij streven naar een duurzame, bewuste wereld vrij van producten die schadelijk zijn voor mens, dier en milieu. Daarom zijn alleen de puurste ingrediënten goed genoeg om verwerkt te worden. Alles wat wij produceren is vrij van SLS, parabenen, synthetische geur- en kleurstoffen, palmolie, niet getest op dieren en zo duurzaam mogelijk geproduceerd.

Duurzaam produceren is voor ons erg belangrijk. Wij gebruiken geen plastic verpakkingen, en het verpakkingsmateriaal dat wij gebruiken is zo veel mogelijk biologisch afbreekbaar. We maken onze producten met hoogwaardige ingrediënten zo rijk en voedzaam mogelijk, zodat ze goed zijn voor zowel huid als haar. Zo hoef je niet voor iedere toepassing een ander product aan te schaffen. Ook dit is duurzaam, voorkomt verspilling en geeft ook nog eens ruimte in de badkamer én de portemonnee.

Lees ook: Loïs Lee Pure Skinfood, 100% écht natuurlijke huidverzorging

We produceren kleinschalig en houden het zo lokaal mogelijk. Dit betekent dat we weinig vervuilen door transport, we onze producten ambachtelijk met de hand kunnen maken en veel kunnen samenwerken met andere kleine ondernemers. We stoppen alle liefde in de bereiding, maar bijvoorbeeld ook in het uiterlijk van onze zepen of de samenstelling van onze oliën. Dat maakt de creaties van BOTMA & van BENNEKOM niet alleen geschikt voor dagelijks gebruik, maar ook een prachtig geschenk.

Minimalisme in de badkamer is ons streven. In onze overtuiging heb je niet voor elk deel van je lichaam een ander potje of flesje nodig. Kies voor eenvoudige, hoogwaardige die jouw natuurlijke schoonheid versterken en onderhouden.

Voorkom onnodig plastic afval, en sluit je aan bij onze missie. Wist je dat je bij veel producten meer betaald voor de verpakking dan voor de inhoud? En dan vervuil je met deze verpakking ook nog eens het milieu. Bij ons betaal je vooral voor de inhoud. En de verpakkingen? Die zijn duurzaam geproduceerd, goed recyclebaar en gooi je dus zo bij het oud papier na gebruik.

Sociaal ondernemen staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom worden al onze producten verpakt en gelabeld in de Buitenplaats van Siza waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam zijn in een prachtige, creatieve omgeving.

Lees meer:
Vegan verzorging voor je lippen

Dr. Fix Winterhanden Wonderzalf

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.