Zuurbrand ‘blussen’ met Schüsslerzouten

brandend maagzuur

Probaat middel tegen brandend maagzuur

Brandend maagzuur – wie er wel eens last van heeft, weet hóe vervelend dat is! Brandende pijn in het halsgebied en zuuropstoten komen bij zo’n 35% van de volwassenen Nederlanders (regelmatig) voor. Vooral vetrijke maaltijden, scherpe specerijen en kruiden, koffie, chocolade, alcohol en stress vergroten de kans op zuurbrand.

In de reclames aangeprezen zelfzorgmiddelen tegen brandend maagzuur binden het (overmatige) zuur, maar doen niets aan de oorzaak. Schüsslerzouten kunnen helpen de zuurneutralisatie te stimuleren en het slijmvlies van slokdarm en keel te beschermen. Celzouten nr. 8 Natrium chloratum (D6) en nr. 9 Natrium phosphoricum (D6) staan hierbij centraal, bij chronische klachten aangevuld met nr. 23 Natrium bicarbonicum (D6).

Lees ook: Magnesium Schüssler celzout.

Slijmvliezen versterken en zuren neutraliserenSchusslerzouten

Zout nr. 8 Natrium chloratum reguleert de zoutzuurproductie in de maag en versterkt en regenereert het maagslijmvlies. Met zout nr. 9 Natrium phosphoricum, het basismiddel bij verzuring, wordt de neutralisatie  van zuur ondersteund.
Bij acute klachten iedere 5 minuten afwisselend één tabletje nr. 8 en nr. 9 opzuigen. Je kunt ook van beide 5 tabletjes in een glas water oplossen en dan elke slok even in de mond houden voor je ’t doorslikt. Dit is vooral aan te raden wanneer je problemen hebt met lactose.
Bij chronische zuurgerelateerde klachten is toevoeging van Schüsslerzout nr. 23 Natrium bicarbonicum onmisbaar; het stimuleert het waterstofcarbonaatbuffersysteem in het lichaam. Dit heeft als functie om zuuroverschotten in het lichaam te neutraliseren. Het advies is 3x daags 1-2 tabletjes.

Schüsslerzouten bij maagproblemen:

Brandend maagzuur

Schüsslerzouten zijn homeopathische geneesmiddelen zonder specifieke therapeutische indicatie, toegepast volgens de therapie van Dr. Schüssler. Bron: In balans met Schüsslerzouten van Margit Müller-Frahling,
ISBN 978 94 6015 052 4.

Meer weten over Schusslerzouten?

Celzouten Eerste Hulp-kuur
Extra power met Schusslerzouten

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte. Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *