Celzouten Eerste Hulp-kuur

celzouten

Schüsslerzouten voor onderweg

Met celzouten of Schüsslerzouten of celzouten kun je de balans weer herstellen in geval van klachten of ziekten. Deze gaan namelijk altijd gepaard met een onbalans in de mineralenhuishouding, zo ontdekte Dr. Schüssler.

Lees ook: Mineralen-krachtkuur.

Celzouten voor acute gevallen

Deze zomer zoomen we in op veel voorkomende klachten onderweg. Hoofdpijn, ziek worden, diarree of letsel – heel vervelend, zeker als je onderweg bent. Met de juiste Schüsslerzouten kun je jezelf ‘eerste hulp’ verlenen.

Celzouten nr. 3, 8 en 10

Ben je snel moe, heb je pijn, ontstekingen of infecties, gebruik dan Schüsslerzout nr. 3 Ferrum phosphoricum, zeker bij acute situaties. Dit is hèt celzout voor eerste hulp!

Heb je droge ogen, doffe pijn, blaren of steeds een druppel aan de neus? Dergelijke klachten geven aan dat de vochthuishouding (tijdelijk) uit balans is. Daardoor wordt de afvoer van belastende stoffen en de aanvoer van benodigde stoffen verhinderd. Schüsslerzout nr. 8 Natrium chloratum helpt de vochtbalans te herstellen.

Bij hoofdpijn, diarree, jeuk, zonneallergie of het vasthouden van vocht is Schüsslerzout nr. 10 Natrium sulfuricum aan te raden. Dit celzout ondersteunt de lever in het reinigen van het lichaam.

celzouten

Dosering celzouten

De geadviseerde dosering is zeven tabletjes per dag. In acute situaties wordt de dosering verhoogd naar de behoefte van het lichaam. Neem dan iedere vijf minuten van ieder zout (of het zout dat het meest van toepassing is) een tabletje, tot de klachten verminderen.

In het boek “Actief met Schüsslerzouten” van Margit Müller-Frahling wordt de Eerste Hulp kuur en de manier waarop Schüsslerzouten nr. 3, nr. 8 en nr. 10 elkaars werking versterken uitgebreider beschreven. Voor meer info: www.celzouten.nl.

Meer celzouten

Zomer, zee en Schüsslerzouten
Celzouten mee op reis
De ‘Hete 7’

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *