Cactusvijgolie van Fazo voor een zacht huidje

Cactusvijgolie-Fazo

Klein handig en een supergoede werking!

Vandaag test ik –Verony Jansen– cactusvijgolie.

MyStyle is een groep van 40 jonge bloggers die duurzame producten test op hun (h)eerlijkheid, gebruiksvriendelijkheid, prijs en kwaliteit. Van fashion tot food en van gadgets tot beauty. MyStyle test het voor je uit!”

Toen ik even geleden een mailtje kreeg met wat informatie over een cactusvijgolie van Fazo was mijn interesse gewekt. Ik had namelijk nog nooit van zo’n olie gehoord. Eerlijk gezegd wist ik niet eens dat er vijgen aan een cactus zaten. Tijd om daar verandering in te brengen en wat onderzoek te doen. Toen ik er eenmaal achter was wat het goedje precies inhield, kon ik niet wachten om het product te testen!

fazo

Eerst even kort wat over Fazo. Dit is namelijk een merk waar ik nog niet eerder van had gehoord. Op het moment zijn zij druk in de weer met het produceren van Noord-Afrikaanse oliën. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Arganolie, die biologisch, natuurlijk en van goede kwaliteit is. Ook staan zij een deel van de winst van ieder flesje olie dat zij verkopen af aan Centre Fiers et Forts. Dit is een weeshuis in Marokko dat door een 80-jarige Nederlandse vrouw is opgezet. Verder creëert Fazo werkgelegenheid voor mensen in Marokko en Tunesië, en is Fair Trade erg belangrijk voor hen.

Over naar de olie. De cactusvijgolie bevat veel vitamine E en sterolen. Dit vormt een goede basis voor een natuurlijk anti-ageing product. De samenstelling van de olie heeft namelijk antioxidanteigenschappen die huidveroudering tegen gaan. Op het moment heb ik nog geen anti-ageing product nodig, maar vitamines zijn natuurlijk altijd goed.

Voor de productie van de olie is het één en ander belangrijk. De olie wordt namelijk enkel verkregen door koud persen van zaden. Deze zaden worden gescheiden van de pulp en vervolgens worden de gewonnen zaden gedroogd. Dit voordat zij koud geperst worden. Voor de productie van één liter heb je bijna één ton vijgen nodig.

fazo

Ik heb de olie nu ongeveer een maand gebruikt. De verpakking van de olie vind ik wat minder handig. Op zich is het rollerballetje handig bedacht om mee te doseren, maar wanneer je huid niet droog genoeg is rolt het balletje niet. Rechtstreeks op je gezicht aanbrengen werkt dan niet zo goed. Om de olie op een andere manier op te lossen rol ik met het balletje over mijn handen heen. Vervolgens breng ik de olie met mijn handen aan op mijn gezicht. Bij het aanbrengen voelt de olie wat vet aan. Deze vettigheid verdwijnt al snel doordat de olie super snel in de huid trekt. Na gebruik voelt mijn huid daarom niet vet aan, maar juist heerlijk zacht. De olie ruikt neutraal waardoor dit niet storend is. Ik vind dit product zeker een aanrader. Ik krijg er namelijk geen puistjes van ondanks dat het olie is. Wel voelt mijn huid lekker zacht en verzorgd aan. Of de het echt helpt bij het tegen gaan van huidveroudering kan ik helaas niet zeggen. Wel kan ik me voorstellen dat wanneer de huid goed verzorgd en gehydrateerd wordt dit helpt bij het voorkomen van huidveroudering.

De cactusvijgolie is verkrijgbaar voor €39,00 op www.fazocosmetic.com

fazo

Lees ook:
> MyStyle test: Mipacha gympen
MyStyle reviewt Return to Sender clutch

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *