De Betere Wereld test duurzame beauty producten

Lush producten onder de loep

De Betere Wereld is altijd nieuwsgierig naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van nieuwe, duurzame beauty producten. Deze week testen wij onder meer Lush bodyscrub, zeep en bodycream, tandtabletjes.


Blog door Lindy Bontenbal

Lush is één van mijn favoriete winkels. Het is een paradijs van geuren en kleuren en alles wordt met de hand gemaakt. Er is zo veel te zien en te ruiken, dat ik gemakkelijk een hele dag in een Lush winkel kan rondsnuffelen. De producten zijn niet voorverpakt maar je kunt zelf aangeven wat je wilt en in welke hoeveelheid. Ook test Lush niet op dieren en zijn de producten deels gemaakt van biologische ingrediënten.
Lush heeft ook een webshop. Ik ben dol op Lush vanwege de altijd weer verassende combinaties van ingrediënten en omdat je altijd iets unieks hebt. Standaard voorverpakte producten zijn er namelijk niet.

Korreltjes
De bodyscrub met zeezout is mij goed bevallen. Dat heeft te maken met mijn voorliefde voor scrubproducten maar deze scrub met zeezout heeft een lekker kruidig geurtje en de korrels zijn klein maar fijn. Het enige wat ik nog aan dit product zou willen veranderen is de verpakking. De kleine zwarte plastic doosjes doen mij een beetje denken aan de doosjes die vroeger om fotorolletjes heen zaten.

Tandtabletje
Het tandtabletje moet “tussen de voortanden fijngekauwd worden”. Het snoepje heeft een iewat kruidige smaak met een vleugje lavendel en rozemarijn en schuimt heel erg. Je hebt die tandenborstel dan ook echt nodig om niet met een mond vol schuim rond te blijven lopen. Het tabletje zorgt voor een frisse smaak maar voor het poetsen geef ik toch de voorkeur aan “normale” tandpasta. Het is misschien wel handig voor als je op reis bent en tandenborstel & tandpasta in de ingecheckte bagage in een verkeerd vliegtuig techt zijn gekomen!

Munt maskertje
Het maskertje met munt beviel mij goed. De kleur ziet er lekker vrolijk uit en het maskertje is effectief, mijn huid was lekker zacht nadat ik het masker had laten intrekken. Het masker is ook weer gemakkelijk te verwijderen omdat het niet hard word.

Kruidige zeep
De rode kruidige zeep die ik getest heb, is een echte winterzeep. Het ruikt naar onder andere kaneel. De geur is erg intens, eigenlijk iets te sterk voor mij, maar rond Kersttijd zou ik het zeker wel in huis halen. Het aroma doet een beetje denken aan Glühwein!

Cosmetic Lad
De “Cosmetic Lad” bodylotion is een lekkere lotion die snel in de huid intrekt met een bloemig, kruidig aroma. Ik kan niet helemaal plaatsen welke ingrediënten erin verwerkt zijn, maar ik vermoed dat er viooltjes in zitten.

Dirty hair
Het is mij niet helemaal duidelijk of dit nu een haarmasker of een droogshampoo is. Het lijkt in ieder geval geen shampoo te zijn, daarvoor is de substantie echt te dik en romig. Mijn haar ging er in ieder geval van glanzen maar de geur is niet helemaal mijn ding.

Prince

“Prince” lijkt een shampoo of haarmasker te zijn. De geur is zacht en bloemig. Mijn haar werd er lekker zacht van.

Ons testoordeel
Leuke producten met een verrassende mix van ingrediёnten. De producten met een kruidig aroma passen echt bij de herst/winter dus zijn goed op het seizoen afgestemd. Wel zou wat mij betreft de verpakking iets vrolijker mogen. Ook ontbreekt een productbeschrijving en een overzicht van de ingrediёnten. Dat is vooral ook handig als je bijvoorbeeld ergens allergisch voor bent. Het is soms even gissen waar een bepaald product nu precies voor bedoeld is. Een klein verbeterpuntje voor een geweldig merk.

Lees ook:  Rozen tegen rimpels

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *