De duindoornbes opent droge ogen

Membrasin duindoornbes

Steun van binnenuit tegen invloeden van buitenaf

Knipperen. We doen het zo’n 20 keer per minuut zonder er een seconde bij stil te staan. Elke keer verspreiden we ontsmettend traanvocht over onze ogen, zodat ze schoon en gezond blijven. Maar wat als je te weinig traanvocht aanmaakt, het van mindere kwaliteit is of als je onbewust niet goed knippert? Dan kunnen je ogen uitdrogen en zijn ze minder goed beschermd tegen invloeden van buitenaf. Maar er is nu goed nieuws.

Lees ook: Omega 7: Goed voor huid, slijmvlies en meer.

Tot wel twee op de tien Nederlanders [1] heeft last van droge ogen en bijkomende problemen als een branderig gevoel of wazig zicht. Er is een manier om je ogen van binnenuit te ondersteunen, met behulp van een krachtig plantje: de duindoornbes. Deze bes zit bomvol vitamines, antioxidanten en omega-7 vetzuren. Olie uit de pitjes en het pulp liggen aan de basis van Membrasin eye care, een bewezen natuurproduct dat helpt bij droge ogen.

Belangrijke tranen

Of het nu komt door contactlenzen, staren naar een computerscherm of lage luchtvochtigheid – droge ogen is iets waar veel mensen last van hebben. De klachten worden veelal veroorzaakt door onvoldoende aanmaak of mindere kwaliteit van het traanvocht, maar ook te weinig of onvolledig knipperen kan roet in het eten gooien. Door ingespannen turen vergeten we onze ogen tijdens het knipperen even echt goed te sluiten en daardoor drogen ze uit. Daarnaast speelt de leeftijd een rol, bij het ouder worden loopt de productie van het traanvocht terug en ook de samenstelling verandert. Het gevolg? Droge ogen, met alle bijbehorende klachten: ze prikken, branden, zijn rood, voelen moe en het zicht kan zelfs wazig worden. Dan merk je pas hoe belangrijk traanvocht is. Het beschermt tegen uitdrogen en infecties, voedt het hoornvlies en houdt het glad.

Tip: ook bij een ooglaserbehandeling is Membrasin eye care effectief. Zowel 1 week voor als 1 maand na de behandeling. Het herstel gaat sneller; de kwaliteit van de slijmvliezen verbetert wat de genezing bevordert.

Zuivere duindoornolie

duindoornbessenNaast traanvocht hebben we ook een goed werkende macula nodig om prettig te kunnen kijken. Dit is het middelpunt van het netvlies waar de kegeltjes zitten die ervoor zorgen dat je scherp ziet. Om optimaal te werken heeft de macula antioxidanten Luteïne en Zeaxanthine nodig – en laten die nou voorkomen in de duindoornbes. Het oranje besje zit verder vol Omega-7, een vetzuur dat helpt de slijmvliezen en de ogen in goede conditie te houden. Ze werken samen met Vitamine A en E aan het behouden van de vochtbalans. Membrasin eye care bevat een gestandaardiseerde dosis zuivere duindoornolie, die helpt bij droge ogen en bijbehorende klachten. Deze natuurlijke hulp beschermt de ogen van binnenuit tegen invloeden van buitenaf. Droge ogen door staren, turen, contactlenzen of de hele dag in de airconditioning? De duindoornbes staat voor je klaar.

Wetenschappelijke support

Het positieve effect van duindoornolie bij droge ogen wordt ondersteund door klinisch onderzoek. De werking bij droge ogen werd onderzocht in een gerandomiseerde dubbelblinde studie met 100 deelnemers die last hadden van droge ogen. Voor een periode van drie maanden kreeg de ene helft een dagelijkse dosis Omega-7, de andere helft kreeg een placebo. De resultaten lieten een duidelijk verschil zien tussen de twee groepen: de deelnemers die Omega-7 kregen toegediend hadden aanzienlijk minder last van droge ogen en de ogen waren minder rood [2].

Prijs & verkrijgbaarheid

droge ogenMembrasin eye care is verkrijgbaar bij drogist, natuur- en gezondheidswinkels, apotheek en in diverse online shops in capsules. Een verpakking vegicapsules kost €21,95 voor 60 capsules. Membrasin bevat geen kunstmatige kleurstoffen, gist, suiker, gluten of GMO en is geschikt voor vegetariërs.

Over Membrasin

Membrasin is een natuurproduct uit Finland dat werkt op basis van duindoornolie. Deze olie wordt gewonnen uit de pulp en de pitten van de duindoornbes, een krachtige plant die groeit op zanderige en rotsachtige bodem in vaak ruige weersomstandigheden. Duindoornbessen zijn rijk aan Omega-7, een vetzuur dat nauwelijks voorkomt in het plantenrijk. De olie bevat verder een hoge dosis natuurlijke antioxidanten en vitamines. Membrasin helpt bij droge ogen, een droge huid en droge slijmvliezen en is verkrijgbaar in vegetarische capsules en vloeibare vorm. Het assortiment werd onlangs uitgebreid met Membrasin eye care, speciaal ontwikkeld voor hulp bij droge ogen.
Zie voor meer informatie www.membrasin.nl.

[1] Bron: UMCG

[2] Neem voor het volledige onderzoek contact op met BIEN PR.

Meer gezondheid?

Zitten is het nieuwe roken
Pure chocolade gezond voor iedereen?

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *