De geneeskrachtige eigenschappen van Wintergreen

My Magic Mud Actieve kool tandpasta heeft er een nieuwe smaak bij: fris-zoete Wintergreen! De smaak is favoriet bij kinderen. Maar wat weet jij van Wintergreen? Het plantje is namelijk niet alleen lekker fris, maar ook heel nuttig. Het heeft namelijk allerlei geneeskrachtige eigenschappen.

Winters groen

Wintergreen is een plantje met rode besjes en de blaadjes blijven het hele jaar door mooi groen. Daaraan heeft het zijn naam ‘Wintergreen’ te danken. In het Nederlands heet dit plantje Bergthee en de officiele Latijnse naam is Gaultheria procumbens. Het plantje vindt zijn oorsprong in Noord-Amerika, waar het dan ook veel wordt gebruikt voor allerlei doeleinden.

Wintergreen in thee en snoepjes

Wintergreen heeft een lekker frisse en aromatische geur, het lijkt wel wat op pepermunt of groene munt. Het plantje is alleen geen familie van de munt. De blaadjes kunnen worden gebruikt om olie uit te halen en de rode besjes zijn eetbaar. Door de blaadjes te fermeteren wordt de essentiele olie uit de blaadjes gehaald. In Amerika, waar het plantje vandaan komt, wordt het verwerkt in allerlei eten en drinken. Ze maken er kruidenthee van, maar bijvoorbeeld ook kauwgom en zelfs snoepjes en ijs! Tandpasta die smaakt naar Wintergreen is in Amerika dan ook favoriet bij kinderen.

Wintergreen is geneeskrachtig

De geneeskrachtige eigenschappen van Wintergreen worden door de Indianen al heel lang gebruikt, ze trekken er medicinale thee van. De thee wordt gebruikt bij o.a. rugpijn, reuma, koorts en hoofdpijn door de sterke pijnstillende anti-bacteriele en ontstekingsremmende werking. Daarom word het ook gebruikt in natuurlijke tandpasta, het doodt namelijk mondbacterieen, werkt goed tegen ontstekingen van je tandvlees en de munt achtige smaakt zorgt voor een frisse adem!

Liever geen munt? Gebruik Wintergreen!

Wintergreen smaakt fris en muntachtig, maar is geen familie van de muntplanten pepermunt en groene munt (spearmint). Daarom is tandpasta met Wintergreen heel geschikt voor mensen die geen munt willen gebruiken. Als je bijvoorbeeld allergisch bent voor munt, of homeopathische medicijnen gebruikt. Sommige homeopatische middelen kunnen namelijk worden tegengewerkt door munt.

My Magic Mud Actieve Kool Tandpasta Wintergreen

Sinds kort is de actieve kool tandpasta van My Magic Mud (naast de smaken pepermunt, spearmint en kaneel) in Nederland ook te verkrijgen in de smaak Wintergreen. De essentiele olie uit de Wintergreen plant in deze tandpasta, werkt ontstekingsremmend, anti-bacterieël en pijnstillend.

Wil jij deze unieke fris-zoete smaak en de geneeskrachtige werking van Wintergreen ook proberen? Bestel dan HIER direct jouw My Magic Mud Actieve Kool Tandpasta Wintergreen of haal je tube bij één van de vele verkooppunten.

Lees ook:

Zwarte tandpasta voor wittere tanden

My Magic Mud

My Magic Mud: wetenschappelijk bewezen wittere tanden op een veilige en 100% natuurlijke manier!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *