Drie yoga tips voor 2016

Het aantal yogi’s en yogini’s groeit steeds verder in Nederland. Worden we bewuster? Is er meer behoefte aan ontspanning en ontsnappen aan de dagelijkse drukte? Of ontdekken steeds meer mensen hoe toegankelijk yoga is en wat de voordelen ervan zijn?

Wat de reden ook is: nieuwe yogastudio’s schieten als paddenstoelen uit de grond! Vergroot je mogelijkheden, bouw je praktijk uit en leer nieuwe yoga-accessoires kennen met de onderstaande drie yogatips.

Tip 1: Bepaal je eigen doelen
Of je nu net begonnen bent met yoga of al een lange tijd op je yoga matje te vinden bent: voor iedere yogi en yogini is het belangrijk om een eigen doel na te streven en van daaruit aan je practice te werken. Ga tijdens een rustig moment bij jezelf na waarom yoga voor jou belangrijk is of kan worden. Zodra jij je doel helder hebt, kun je deze zelfs nog opsplitsen in kleinere doelen waardoor je jezelf tussentijds kunt belonen en motiveren.

Tip 2: Kies voor de juiste materialen
Een zorgeloze practice begint bij goede materialen. Zorg dat je weet welke yoga accessoires je nodig hebt: kies bijvoorbeeld bij bikram yoga bij voorkeur voor een Manduka yoga mat gemaakt van natuurrubber, bij dynamische yoga stijlen voor een stevige (pvc) mat die niet plakt en kies als beginnende hatha yogi of yogini voor een simpel sticky matje eventueel in combinatie met een hulpstuk zoals een yoga riem of blok. Een warmte-isolerend dekentje en meditatiekussen zijn onmisbaar als je een rustige yoga stijl beoefent waarbij je veel stil zit of ligt, of als je regelmatig mediteert.

Tip 3: Kies voor gezonde voeding
Je yoga lifestyle is niet compleet zonder een gezond eetpatroon. Dankzij een regelmatige practice op de mat doe je je organen, spieren, gewrichten en ook je mentale welzijn een groot plezier. Maar als je het je lichaam tegelijkertijd onnodig moeilijk maakt met teveel slechte voeding en te weinig gezonde dan is het dweilen met de kraan open. Gezonde voeding en een regelmatige yoga practice gaan hand in hand en kunnen voor de meest bijzondere resultaten zorgen.

 

Meer yoga:
>  Yoga Dag Nederland (21 juni)
>  SuperYoga

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *