Gezondheidstips voor de kantoorwerker

Wanneer je een kantoorbaan hebt, werk je waarschijnlijk het grootste deel van de dag zittend achter je bureau,  waardoor je weinig beweging krijgt en lang naar een scherm loopt te kijken. Dit is natuurlijk niet het gezondste wat je kan doen. Daarom hebben veel mensen last van hun ogen of pijn rondom hun schouders en nek. Om ervoor te zorgen dat je op kantoor verzekert bent van een gezonde en fijne omgeving hebben wij hier een aantal tips voor je.

Neem korte pauzes

Neem af en toe een korte pauze om van je bureau weg te komen. Je kan even een stukje lopen, lekker je benen strekken, een kopje koffie of thee halen, je kan naar de wc gaan of een paar rek- en strek oefeningen doen.

Zorg voor een goede postuur

Wie herinnert zich niet dat zijn of haar ouders altijd riepen “zit eens rechtop, dit is slecht voor je rug!”. Het is belangrijk om een goede postuur aan te leren omdat je dan kan genieten van voordelen, zoals te lezen op lifehacking:
Het verkleint de kans op artrose. Artrose is een aandoening aan je kraakbeen bij je gewrichten waardoor je gewrichten sneller slijten.
De druk op je ligamenten zal worden verkleind. Deze banden beschermen het bindweefsel om je gewrichten en het is dus erg belangrijk dat de druk hierop laag blijft.
Je ruggengraat zal in balans blijven en op de juiste positie zitten, zoals het hoort. Je wilt natuurlijk geen scheve ruggengraat hebben, wat zorgt voor veel pijn en ongemak.
Je zult je minder moe voelen, omdat je spieren nu juist gebruikt worden.
Een goed postuur zorgt voor een verminderde kans op ziektes en aandoeningen. Het is dus erg belangrijk om je postuur goed in de gaten te houden om je rug zo min mogelijk te belasten.

Meer tips voor je gezondheid

Wanneer je ogen moe en vermoeid worden, omdat je te lang naar het scherm kijkt is het aan te raden om even een paar minuten weg te gaan van je bureau. Neem een frisse neus of haal een kopje koffie en klets met een collega.
Voor degene die lenzen gebruiken zijn er speciale lenzen die je helpen om de uitdroging van je ogen te verminderen, je kan lenzen online bekijken om zo een set te bestellen dat het meest comfort geeft tijdens je kantoorwerk. Een voorbeeld van lenzen, die goed zijn voor kantoorwerk zijn bijvoorbeeld Biofinity lenzen. Lenzen kopen, zoals lenzen voor droge ogen, zijn sterk aan te raden wanneer je heel de dag naar een scherm moet staren en normaal gesproken een bril draagt.

Neussprayverslaving? Zo kom je er vanaf!

Zoals we eerder lazen, is het is belangrijk voor je om een goede postuur te hebben. Wat volgens het FBC hierbij ook komt kijken is de positie van je computerscherm. De ideale positie is op ooghoogte en direct voor je gezicht. Hiermee zorg je dat je geen last krijg van je nek als je lang moet kijken naar je scherm. Wanneer je scherm op de juiste positie zit kan je nog steeds irritatie krijgen bij je ogen door je schermreflectie. Om dit te voorkomen is het aanbevolen om je scherm niet bij een raam te zetten of een te felle achtergrond te nemen. Zorg voor voldoende afstand om je ogen te beschermen.

Hopelijk heb je wat gehad aan deze tips voor de volgende keer dat je naar werk gaat. Maak eens een leuke babbel met je collega’s en haal samen koffie, terwijl je even je benen strekt. Voor je het weet worden je dagen op kantoor een stuk gezonder.

Gerelateerd:

Vacature: accountmanager sales
Werken bij een duurzaam bedrijf

 

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *