Hoofdpijn, Wist je dat…

hoofdpijn

Aromatherapie verlicht

 • Wist je dat…
  Vrouwen (83%) vaker last hebben van hoofdpijn dan mannen (62%)? Hoofdpijn is vaak een gevolg van spierspanningen vanuit de nek. De doorbloeding wordt hierdoor belemmerd, waardoor afvalstoffen uit de spieren ophopen en pijn veroorzaken.
 • Wist je dat…
  Aromatherapie kan ondersteunen bij het verlichten van hoofdpijn?
  Pijn is een sensorische lichaamsfunctie met een duidelijk doel: pijn waarschuwt ons wanneer er problemen zijn die onze aandacht vereisen, zoals een dreigende kwetsuur of ziekte. Vervelend wordt het wanneer hoofdpijn de overhand krijgt boven het onderliggende probleem. Soms kunnen we de oorzaak ervan gewoon niet wegnemen of lijkt die er helemaal niet te zijn. Hoofdpijn krijgt dan een storende component die ons functioneren ernstig belemmert. Symptomische pijnbestrijding is soms dus minstens zo belangrijk als behandeling van de oorzaak, maar gaat met aromatherapie hand in hand. Het pakt de oorzaak aan en helpt de pijn te bestrijden.hoofdpijn
 • Wist je dat…
  Hoofdpijn een zeer uiteenlopend aantal mogelijke oorzaken kent? Hoofdpijn kan een neurologische oorsprong hebben, zoals bij migraine het geval is, maar kan ook samenhangen met stress, nervositeit, spanningen, koorts, verminderde weerstand, vochtgebrek, medicijngebruik of gevoeligheid van pezen en spieren rond hoofd en nek. Veel soorten hoofdpijn zijn onschuldig, maar dat wil niet zeggen dat preventie en behandeling niet gewenst zijn.

 

Aromed

Migrana Hoofdroller
Migrana hoofdroller doorbreekt de visuele cirkel door de doorbloeding te bevorderen, waardoor melkzuren sneller worden afgevoerd en vastzittende, verkrampte spieren weer ontspannen.
De olie met de roller aanbrengen langs de gehele haargrens (ook achter oren) en de nekspieren. Als je het voelt opkomen, de olie direct aanbrengen om het voor te blijven. Is het eenmaal doorgezet dan een paar keer herhalen met een tussenpose van 15-30 minuten en een extra glaasje water voor een snelle verlichting. Bij eventuele misselijkheid de maagstreek insmeren. De Pepermuntolie in dit recept brengt de maag tot rust. De olie is niet vet en geeft geen vlekken op de kleding.
Ingrediënten: Basisoliën met Kamfer, Menthol, Wintergreen, Lavendel, Eucalyptus, Pepermunt, Dennenhars, Rozemarijn en Wilde marjolein.

Je vindt de roller op de webshop van Aromed Shop.

 

Lees ook:
> Hoofdpijn en migraine, anders behandelen
> Vermoeid? Iron Vital helpt bij een ijzertekort

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *