In 7 dagen een gezonder leven

gezonder leven

Wil je graag gezonder leven, maar geen idee waar je moet beginnen? Met dit stappenplan heb je in slechts 7 dagen tijd een gezondere levensstijl. Wedden dat je je na deze week een stuk fitter en energieker voelt?

Dag 1: Drink water

Begin de dag goed met een glas warm water. Dit stimuleert je spijsvertering waardoor je lichaam voedingsstoffen beter kan opnemen. Belangrijk is om gedurende de dag water te blijven drinken, het liefst 1,5 liter per dag. Vaak vergeten mensen om te drinken. Neem dus standaard een waterflesje mee in je tas. Niet zo’n fan van water? Voeg wat verse citroen toe voor een lekker smaakje.

Dag 2: Ga naar buiten

Vooral in de donkere en kouder herfst- en wintermaanden zitten we voornamelijk binnen. Zonde, want juist van de buitenlucht krijg je meer energie. Ga dus gezellig wandelen met je collega’s tijdens de lunch of ga buiten sporten (zoals hardlopen). Heb je meteen je extra dosis vitamine D binnen.

Dag 3: Ga sporten

Yoga, hardlopen, zwemmen, tennis, fitness…er zijn genoeg sporten te bedenken die niet alleen leuk zijn maar ook ervoor zorgen dat je je fitter voelt. Voor veel mensen is het beginnen met sporten de grootste obstakel, maar als je eenmaal bent begonnen en in het ritme zit (tip: kies een vaste dag om te sporten) zal je merken dat je je gezonder en energieker voelt.

Tip: sportvoeding helpt voor, tijdens en na het sporten, handig voor die extra energieboost.

Dag 4: Neem de tijd voor het avondeten

Rennen en vliegen. Voor de meeste mensen is het tussen 17:00 en 20:00 spitsuur. Je komt thuis van je werk, er moet gekookt worden, de kinderen moeten in bad en naar bed en o ja, het huis moet ook nog even aan kant. Probeer, ondanks alle hectiek, toch de tijd te nemen voor het avondeten. Dat betekent met het gehele gezin aan tafel, zonder telefoon en echt quality time met elkaar.

Dag 5: Ga een uurtje eerder naar bed

We kunnen allemaal wel een extra uurtje slaap gebruiken. Neem een warm douche of bad (dit helpt om te ontspannen) en kruip een uurtje eerder onder de wol. Je zal misschien niet direct in slaap vallen, maar ook door alleen te liggen of even te lezen ontspan je. Wedden dat je je ’s ochtend meer uitgerust bent?

Dag 6: Zet je telefoon uit

Instagram, Facebook, even je mail checken of het laatste nieuws lezen…zijn we niet allemaal een beetje verslaafd aan onze telefoon? Probeer eens een avondje niet op je mobiel te kijken. Heb je eindelijk eens de tijd voor dat ene boek dat al maandenlang op je nachtkastje ligt.

Dag 7: Zorg voor ontspanning

Een avondje uit met vriendinnen, lekker netflixen of ontspannen in bad. Probeer elke dag in ieder geval een half uurtje iets te doen voor jezelf. Dit ontspanmomentje helpt om weer energie te krijgen voor de volgende dag.

Meer tips?

Sparren over sport en voeding
5 Tips om je footprint kleiner te maken

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.