Naakte producten van Lush

Wie een Lush winkel binnenloopt wordt overstelpt met geuren en kleuren. Dat heb ik in ieder geval. Ik weet even niet waar ik moet kijken. Van felgekleurde bruisballen tot shampoos en waanzinnige cadeauverpakkingen. Ook zijn de medewerkers zeer behulpzaam en weten ze goede uitleg te geven over de werking van het product en natuurlijk demonstreren ze het product op je huid.

Ik vond het dus super leuk dat ik een aantal producten van Lush toegestuurd heb gekregen om te testen. Het komt binnen in een kartonnen doos met een sticker erop van degene die het heeft ingepakt. De sticker met naam zit overigens op alle producten met een verpakking met de houdbaarheidsdatum van het product. Omdat ik allemaal naakte producten (leuke naam hè voor producten zonder verpakking) toegestuurd heb gekregen zit de naam met sticker op de pakbon. Omdat Lush begaan is met het milieu zijn de schuimpjes waar de producten in liggen in de doos gemaakt van 100% aardappelzetmeel. Ze lossen snel op in water en in de grond en zijn volledig biologisch afbreekbaar. Als ik de doos open komen mij allemaal heerlijke geuren tegemoet en kan ik niet wachten om te testen.

Shampoo

De shampoo is een rond felblauw gekleurd schijfje, genaamd Seanik, waar de geuren van citroen en jasmijn overheersen. Erg lekker trouwens! Als het ronde schijfje in aanraking komt met water ontstaat er een heerlijk schuim. Ik heb niet veel nodig om mijn halflange futloze haardos in te zepen. De twee soorten zeewier zorgen voor extra glans en verzorging. Mijn haar heeft na gebruik meer volume en is minder snel vet dan als ik het met mijn normale shampoo was. Een shampoo die ik dus blijf gebruiken.

Zeep

Wat een heerlijk groot stuk zeep. Een echt maatje van me deze Outback Mate. De frisse geuren van eucalyptus, citroengras en pepermunt maken mij direct goed wakker. Hij schuimt verrukkelijk en hij ziet er ook zo mooi uit. Mijn hele badkamer ruikt naar deze zeep.

Scrub

De bodybutter en scrub ineen heet Scrubee en ziet er ook uit als een bijtje. Er zit honing en cacaobutter in voor een supermacht resultaat. Als ik het bijtje over mijn vochtige benen heen haal komt de scrub vrij wat bestaat uit gemalen kokosschil en amandelen. Een fijne korrel die mijn benen heerlijk zacht maakt. Een goede combinatie met de bodybutter en de geur die vrijkomt blijft lekker lang hangen.

Gezichtsolie

Een klein lichtblauw blokje genaamd Light Touch wat je maar even tussen je handen hoeft te wrijven om de olie vrij te laten komen. Er zit toverhazelaar en mineraalrijke Ierse mos-infusie in. Heerlijk voor mijn droge huid. Omdat mijn huid er wel van gaat glimmen gebruik ik het voor het slapen gaan. De olie trekt overigens wel snel in. Maar je kunt hem ook ’s ochtends gebruiken, want door de blauwe spirulina, een microalg die rijk is aan antioxidanten wordt je huid beschermd tegen vuil van buitenaf. De werking is uitstekend, want na een paar keer gebruiken ziet mijn huid er stralender uit. En ook hier is de geur van geranium en blauwe kamille erg lekker.

Deodorant

Anders dan andere deodorants, want dit is een hard blok, genaamd Aromaco, wat je over je oksel moet wrijven. De geur bestaat uit kamille-azijn en patchoeli en de natrium bicarbonaat en toverhazelaar beschermen je tegen overmatig zweten. Bij azijn denk je aan een zure lucht maar dat is hier echt niet het geval. Het blok wrijf je over je schone oksel en moet je de hele dag beschermen. Omdat ik best veel transpireer merk ik na een halve dag dat er toch wat zweetgeur ontstaat. Deze deodorant moet ik dus alleen gebruiken als ik niet te actief bezig ben. Omdat het zo’n groot blok is doe ik erg lang mee. De geur is wel fijn maar voor mij niet de deodorant die ik dagelijks zal gebruiken.

Massagebar

Therapy zo heet het massageblok. Als je hem in je handen wrijft komt de luchtige cacao en sheabutter vrij waarmee je je lichaam kunt masseren. Omdat de massagebar smelt bij lichaamstemperatuur moet je hem vooral in de zomer in de koelkast bewaren. De geur van lavendel overheerst en geeft een rustgevend gevoel. De sinaasappelgeur ruik ik niet goed maar al met al een heerlijke massagebar.

Al deze naakte producten worden dus zonder verpakking geleverd maar je kunt er wel blikjes voor kopen om ze in te bewaren. De deodorant en gezichtsolie kan je ook in vetvrij papier bewaren dus ik heb hier bakpapier voor gebruikt.

Alleen maar lof voor deze naakte producten. De geur, de werking en de leuke vormen zorgen er gewoon voor dat ik verliefd ben. Laat Lush in nog meer plaatsen winkels openen, want het is gewoon verslavend.

Lees ook:

Beauty kitchen, duurzame en natuurlijke beauty

Alles wat je moet weten over nachtcrèmes

De 9 beste methoden om Arganolie toe te passen

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *