Beauty kitchen, duurzame en natuurlijke beauty

Duurzame beauty pionier

Jo Chidley, oprichtster van Beauty Kitchen, over effectieve, natuurlijke en duurzame beauty op z’n best.

Ondernemen om het goede te doen

Wij zijn ongelofelijk trots dat we het label B-Corporation mogen dragen. Het is een mooie opsomming van alles waar wij voor staan – ons bedrijf inzetten om iets goeds te doen. Dit houdt in dat we duurzame ingrediënten gebruiken, ons bezighouden met Fairtrade, teruggeven aan de gemeenschap (inclusief 2% van alle verkoop naar het goede doel) en veranderingen doorvoeren die we graag willen zien in de cosmetica-industrie. Wij zijn één van de eerste cosmeticamerken ter wereld die zijn gecertificeerd als B-Corp, en we zijn enorm blij dat we deze titel mogen behouden.

Lees ook: Duurzame beauty

Pre-cycled & recyclable verpakkingen

Verpakkingen kunnen vaak een nog grotere impact hebben op het milieu dan de ingrediënten. Daarom stellen we het milieu voorop door middel van innovatieve oplossingen zoals pre-cycling (het gebruik van overgebleven verpakkingen van andere merken) en verpakkingen die kunnen worden gerecycled.

Steenpapier etiketten

Onze etiketten worden gemaakt van kalksteenresten. Dankzij het gebruik van steenpapier worden geen bomen, water en bleekmiddel verspild, wat betekent dat onze producten zo duurzaam mogelijke etiketten en labels dragen. Nog een Beauty Kitchen innovatie die aantoont dat het allemaal nog duurzamer kan!

CO2 positief Seahorse plankton

De microalgen voor onze Seahorse Plankton lijn worden gekweekt een fotobioreactor omdat we deze rijke voedingsbron niet willen afnemen van de zeepaardjes. Dit proces is CO2 positief: de algen absorberen zonlicht en CO2 en produceren zuurstof. Bij dit chemische proces komt ook nog eens energie vrij die wij weer leveren aan het elektriciteitsnet. Zo is de cirkel van duurzame beauty rond!

Hydrateren en verzorgen Abyssinian oil

Abyssinian Oil is een duurzamere versie van arganolie. Wat maakt het dan zo duurzaam? Anders dan argan kan het overal worden geteeld, waardoor het in overvloed beschikbaar is. Onze Abyssinian Oil komt van de velden in Kent waar het bovendien zorgt voor een grotere variatie aan insecten. Deze duurzame olie geeft de huid een intens hydraterende boost en we love it!

Lees meer:
O la la beautyproducten van Zusss
Beauty Kitchen – plantaardig en duurzaam

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.