Natuurbegraafplaats Heidepol

Heidepol

‘Stelt u zich eens voor, een laatste rustplaats in de natuur’

Een voormalig landgoed, verscholen tussen de bomen, weg van de dagelijkse drukte. Het uitgestrekte veld ontvouwt zich voor u, de vogels zingen, rust overheerst. Op een prachtige locatie tussen Arnhem en Ede, nabij het Nationaal Park de Hoge Veluwe, ligt natuurbegraafplaats Heidepol. Wie deze plek bezoekt, wordt geraakt door het natuurschoon. Hier vindt men de ruimte voor rust en bezinning.

Natuurbegraven is in Nederland een relatief nieuwe vorm van begraven. Een natuurbegraafplaats is een groot stuk natuur waar u vrij bent een plek te kiezen. Anders dan op een reguliere begraafplaats wordt een laatste rustplaats hier vanzelf weer onderdeel van de natuur. Op de natuurbegraafplaats vindt u geen traditionele grafzerken. Enkel een houten gedenkteken markeert een graf. Zo merkt u nauwelijks dat u zich op een begraafplaats begeeft.

Eeuwigdurende grafrust
Een laatste rustplaats op natuurbegraafplaats Heidepol is een bijzonder alternatief voor traditioneel begraven en cremeren. Iedereen kan hier zelf een plek kiezen die bij hem of haar past, onder een mooie oude boom of in het open veld. Een graf op Heidepol heeft eeuwigdurende grafrust en wordt één met de natuur. Hierdoor zijn er voor nabestaanden geen zorgen meer over het grafrecht en onderhoud in de toekomst.

Natuur
Zoals de naam natuurbegraven aangeeft is het element natuur van groot belang. Natuurontwikkeling en natuurbeheer zijn essentieel voor een natuurbegraafplaats.

Met de ontwikkeling van natuurbegraafplaatsen wordt vaak nieuwe natuur gerealiseerd. Zo worden op Heidepol landbouwgronden omgevormd naar hoogwaardige natuur, bestaande uit heide, inheems loofbos en kruidenrijke akkers.

nature-heidepol

Persoonlijke invulling van een uitvaart
Op Heidepol krijgt men de vrijheid om een laatste afscheid naar eigen wens in te vullen. Daarbij wordt zoveel mogelijk rust en ruimte geboden. Iedereen kan hier zijn eigen gebruiken en rituelen volgen, of juist nieuwe elementen toevoegen aan een waardig afscheid. Er zijn ruimtes beschikbaar voor het houden van een afscheidsdienst, zoals de heidekapel en de boskapel. Een laatste afscheid kan ook plaatsvinden in de open lucht.

Meer weten?
Voor meer informatie en het maken van een afspraak neemt u contact op via
026 – 711 22 10.
www.heidepol.nl

 

Lees ook:
> Stressssss: Dit is er tegen te doen!
> Win: TerraSana Notenpasta!

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *