Natuurbegraafplaats Heidepol

‘Stelt u zich eens voor, een laatste rustplaats in de natuur’

Een voormalig landgoed, verscholen tussen de bossen, weg van de dagelijkse drukte. De vogels zingen, rust overheerst. Op een prachtige locatie tussen Arnhem en Ede, nabij Nationaal Park de Hoge Veluwe, ligt natuurbegraafplaats Heidepol. Wie deze plek bezoekt, wordt geraakt door het natuurschoon. Hier vindt men de ruimte voor rust en bezinning. Natuurbegraven is in Nederland relatief nieuw. In Engeland is het al veel langer een begrip. Anders dan op een reguliere begraafplaats wordt een laatste rustplaats hier vanzelf weer onderdeel van de natuur. Een houten gedenkteken markeert het graf. Hierdoor blijft de natuurlijke omgeving behouden en merk je nauwelijks dat je je op een begraafplaats begeeft.

Natuurbegraafplaats

Eeuwigdurende grafrust
Een laatste rustplaats op natuurbegraafplaats Heidepol is een bijzonder alternatief voor traditioneel begraven en cremeren. Iedereen kan hier zelf een plek kiezen die bij hem of haar past, onder een mooie oude boom of in het open veld. Een graf op Heidepol heeft eeuwigdurende grafrust en wordt één met de natuur. Hierdoor zijn er voor nabestaanden geen zorgen meer over het grafrecht en onderhoud in de toekomst.

Natuurgebied
Naast de belangrijke functie van een begraafplaats, is Heidepol een openbaar natuurgebied. Er wordt veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van de natuur. Zo worden de velden verschraald, waardoor heide op den duur weer volop zal bloeien. Uiteindelijk zal natuurbegraafplaats Heidepol als natuurgebied blijven bestaan voor de volgende generaties.

FbqDP1QNodxcVQeDOJz3kvjMsIRQsYkjgVZEo3bRnZ0,Qfwkb7k-7s-uSHlW7NnNmcrXg0QNXprUrHQ_r4ix4jY,XnnrldXZD9dhGjWylAKTCxSJR2kq_IYAlUQjw32IRVg,yIMSYuRJnQZZmD4xyU2MkvbfDAW3MaTU1-8JQ8Bki0I5bOjb3UVWcayAXFtqvR1k8TUlx3JJejdTXFzEMx-J6Q,a0qq7YcfdGRchUZIv8_8B6M-VshzwhPitFeNypGvIL0,I-aqur_FMLY8LnVGO5MEwioBHEZf5gA2cireqK2upGU

Persoonlijke invulling van een uitvaart
Op Heidepol krijgt men de vrijheid om een laatste afscheid naar eigen wens in te vullen. Daarbij wordt zoveel mogelijk rust en ruimte geboden. Iedereen kan hier zijn eigen gebruiken en rituelen volgen, of juist nieuwe elementen toevoegen aan een waardig afscheid. Er zijn aantal ruimtes beschikbaar voor het houden van een afscheidsdienst, zoals de heidekapel en de boskapel. Een laatste afscheid kan ook plaatsvinden in de open lucht.

Inspiratiefair
Wilt u de schoonheid van deze bijzondere plek zelf ervaren? Kom dan op zaterdag 21 juni tussen 11:00 en 16:00 uur naar onze inspiratiefair. Deze dag staat in het teken van een persoonlijke en ‘groene’ invulling van een laatste afscheid. U kunt een kijkje nemen op deze 
inspiratiefair en rondwandelen over het landgoed met de beheerder. Ook kunt u luisteren naar prachtige live muziek in de open lucht en genieten van een kop koffie of thee en iets lekkers. U bent natuurlijk ook op een ander moment welkom om een bezoek te brengen aan de natuurbegraafplaats. Kijk voor meer informatie over het maken van een afspraak en de openingstijden op onze website.

www.heidepol.nl/opendag

Lees verder:
> Natuurlijk afscheid nemen

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *