Natuurlijke Mooimakers: Arganolie – de alleskunner

Dit is de laatste in de reeks Natuurlijke Mooi makers. Uiteraard zijn er nog veel meer ingrediënten die onze huid en haren goed doen maar volgens mij heb ik het beste voor het laatst bewaard.

Arganolie is de laatste jaren aan een enorme opmars begonnen. Deze olie, ook wel het vloeibare goud van Marokko genaamd is ontzettend populair. En dat is ook niet zo verwonderlijk want deze olie is een echte alleskunner.

Lees ook: Natuurlijke Mooimakers: kokosolie

Wat zit er in? Arganolie zit voordevol vitamine E, andere antioxidanten, eiwitten en Omega 3 en 6 vetzuren.

Het is een van mijn favoriete natuurlijke oliën omdat je het voor veel doeleinden kunt gebruiken. Eén flesje pure arganolie zorgt ervoor dat je haren glanzen en je huid er gezond uit ziet. En eigenlijk heb je ook niet meer nodig.

Al meer dag 15 jaar zorgen de Berber vrouwen in Zuidwest Marokko ervoor dat arganolie ook in Europa verkrijgbaar is. Het persen van de pitten is een intensief proces en wordt volgens een zelfde procedé verkregen.

Het kopen van arganolie

Wanneer je arganolie koopt is het van belang dat het pure biologische arganolie  is. Soms worden er gemengde oliën aangeboden of olie die is verkregen door massaproductie. De beste olie is Fairtrade, rechtstreeks van de boer, op een eerlijke en bewuste manier geproduceerd.
Arganolie is best prijzig en laat daarom je gezonde verstand spreken wanneer je een flesje laag  geprijsd in de winkel ziet staan. Lees daarom eerst het etiket voordat je tot aankoop overgaat.

Gebruik:

  • Een beetje arganolie dagelijks in de nagelriemen masseren zorgt voor mooie sterke nagels
  • Arganolie op de punten van het haar aanbrengen. Dit gaat kroezen tegen en maakt het haar stevig
  • Arganolie als ‘ overnight’ masker gebruiken.
  • Serum voor het gezicht of als dagcrème. Arganolie reguleert de talgproductie.
  • Tegen droge lippen
  • Massage olie
  • Tegen striae
  • Bij eczeem of droge ruwe plekjes

Zoals je ziet zijn de toepassingen veelzijdig. Gebruik jij ook graag arganolie en heb je een tip? Deel het met ons, wij zijn erg benieuwd.

Groene Beauty groet, Debbie

Lees meer:
Natuurlijke Mooimakers: Olijfolie
Natuurlijke Mooimakers deel 3: Rozenolie

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.