Nieuw: biologisch tandenpoetsen

natuurlijke tandpasta

5.000 jaar Ayurvedische wijsheid in 3 tubes

Je merkt pas het verschil als je het doet: biologisch tandenpoetsen is puur natuur, en 5.000 jaar Ayurvedische wijsheid in de tube.

Volgens de eeuwenoude kruidenleer Ayurveda draait het allemaal om evenwicht en balans: zonder gezond tandvlees geen mooie tanden – en daar zijn helemaal geen chemische stoffen voor nodig. Dat was te merken tijdens de tandpasta-proeverij waar ik voor uitgenodigd was door Himalaya Herbals.
Kruiden, planten en bomen uit de Himalaya hebben alle eigenschappen in zich die jouw mond nodig heeft om in topconditie te blijven. Zo zorgt neemkruid voor schone tanden, granaatappel voor gezond tandvlees en xylitol uit berkenbomen voor sterk glazuur, leerde ik.

biologisch tandenpoetsen

Op de proeverij introduceert Himalaya Herbals (opgericht in 1930 in India en een pionier in het gebruik van de moderne wetenschap om farmaceutisch goedgekeurde Ayurvedische producten te ontwikkelen) natuurlijk en biologisch tandenpoetsen met drie Botanique tandpasta’s: Mint (lekker!) en Kaneel (even wennen!) en een whitening tandpasta met een verfrissende pepermuntsmaak (altijd goed).

biologisch tandenpoetsen

Supergoed voor je immuunsysteem

In bijna elke tandpasta zit fluoride, schuimmiddel sodium-laurylsulfaat (SLS) en zoetstoffen. Chemie is nergens voor nodig (vinden wij zelf ook). De Botanique tandpasta’s werken op basis van de natuur, en net zo effectief. Een belangrijk ingrediënt is triphala, een beroemde Ayurvedische blend van drie geneeskrachtige vruchten die werkt tegen gaatjes en bloedend of ontstoken tandvlees. Granaatappelextract pakt tandplak veroorzakende micro-organismen aan en helpt bij tandvleesproblemen. Arabische gom werkt antibacterieel en heeft samentrekkende eigenschappen voor een hygiënische mond. Neemblad helpt om tanden en tandvlees schoon en gezond te houden. Poetste ik voorheen met andere natuurzuivere merken, het Ayurvedische aspect voegt echt wat toe: de natuurlijke en bewezen werkzame ingrediënten zijn supergoed voor het immuunsysteem van je mond en voor een sterk, gezond gebit.

De tandpasta’s (fluoride-, SLS- en carrageen-vrij en geschikt voor vegetariërs) zijn verkrijgbaar bij de natuur(voedings)winkel, drogist en online via onder andere www.himalayaproducten.nl.

Enjoy & poets goed!

 

Meer?

Win een Ayurvedisch consult bij jou in de buurt, via SriSrir Ayurveda
Getest: Rio Rosa Mosqueta gezichtsreiniger
Duindoornbessen voor droge ogen

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *