Getest: scrubcrème met rozengeur en zonneschijn (blog)

Lekker scrubben voor een mooie lentehuid

Als redactie van De Betere Wereld speuren wij altijd naar de laatste trends op het gebied van biologische cosmetica. En wat is er nu leuker dan nieuwe producten zelf te testen? Deze week smeert onze redacteur Lindy de Rio Rosa Mosqueta scrubcrème op haar gezicht. Rio Rosa Mosqueta is een merk dat in ons land onder meer bij De Tuinen en bij natuurvoedingswinkels verkrijgbaar is. En waarmee we deze week de strijd aangaan tegen dode huidcellen.

Ja, Rio Rosa Mosqueta komt inderdaad uit het Amazonegebied. Het Amazonegebied lijkt mij prachtig; ik ben er nooit geweest en ken het alleen uit natuurdocumentaires maar veelbelovend is dit kostbare stukje aarde zeker. Vandaag gaat Lindy dus niet richting het Amazonegebied maar komt het Amazonegebied naar Lindy. In mijn eigen, kleine maar knusse badkamer, wel te verstaan. Wat is nu een fijnere manier om de lente te vieren dan door je huid voor te bereiden op een nieuw seizoen? Een scrubcrème komt daarbij uitstekend van pas. Rio Rosa heeft heerlijke ingrediënten gekozen voor de scrubcrème die ik mag testen. Avocado, rozenbottel, shea butter en gouden bamboe; ik waan mij meteen op een exotische vakantie. De crème ruikt heerlijk fris en er zitten hele fijne korreltjes in waardoor het product zacht aanvoelt, ondanks dat het een scrubcrème is. De huid van je gezicht is dun, dus dan is een zacht maar effectief product essentieel. Zacht inmasseren, zo adviseert de verpakking, en daarna afspoelen met warm water.

Scrubben doe ik zelf regelmatig, het is voor mij een favoriet ritueel aan het begin van de dag of op zaterdagochtend, na een volle week. Make-up komt ook beter tot zijn recht op een ‘goede ondergrond’. Onze huidcellen vernieuwen zich namelijk continue en nu het weer lente is, maakt onze huid extra cellen aan door UV-stralen. Door deze celvernieuwing verlies je dode huidcellen. Met een scrubcrème kun je die goed weghalen, zodat je een stralende huid hebt voor de lente van 2015.

skin exfoliatorEN_Cleanser
Na het scrubben met Rio Rosa is mijn huid lekker zacht en gevoed. Ik ben klaar voor de lente!

Testoordeel
Een fijne crème die lekker ruikt en waar je ook echt een zachte huid van krijgt. De geur is overigens een prestatie want Rio Rosa Mosqueta gebruikt geen parfum in de producten, alleen pure oliën. Ook de verpakking mag er zijn. Vooral de papieren doosjes hebben een echte ‘hamam’ look.

Door Lindy Bontenbal

Lees meer:
> Natuurlijke borstversteviging! (Win)
> Frisse aanraders voor je tanden

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *