The Health Factory

Een man met een missie en een sterk verhaal, daar houden we van!

Steeds vaker horen we positieve berichten over edelmetalen in relatie tot gezondheid en gezondheidsklachten. Toen we hier eens dieper indoken kwamen we al snel uit bij The Health Factory. Hoogste tijd om eens in gesprek te gaan met oprichter Steven de Koenigswarter, die een persoonlijke zoektocht startte om een oplossing te vinden voor zijn oogklachten…

Hoe is jou interesse voor edelmetalen in combinatie met gezondheid ontstaan?

Jaren geleden, toen ik nog werkzaam was als fotograaf, kreeg ik een chronische ooginfectie.
Ik bezocht steeds duurdere artsen, die niet verder kwamen dan corticosteroïden in mijn ogen spuiten, waar ik vooral erg van opzwol. Toen ontdekte ik colloïdaal zilver, dat mij in een week van mijn probleem afhielp. Dit was letterlijk en figuurlijk een openbaring en ik dook in de materie van het zilver, waar niemand mij eerder over vertelde. Ik ontdekte dat colloïdaal zilver in het begin van de 20ste eeuw een geregistreerd geneesmiddel was in de VS, tot antibiotica van de farmaceutische industrie een miljardenindustrie maakte. Colloïdaal zilver verdween naar de achtergrond, maar werd herontdekt in de 70er jaren van de vorige eeuw. Sindsdien wordt het onderdrukt door de FDA (Food and Drug Administration).

In de oudheid werden edelmetalen al gebruikt, hoe staat dit in verhouding met de huidige tijd?

Mijn zoektocht werd meer en meer mijn missie. Ik ging steeds verder terug de geschiedenis in en ontdekte dat zilver deel uitmaakt van een groep metalen, de edelmetalen genaamd, die al sinds de oudheid door alle hoge beschavingen beschreven en gebruikt worden, zoals de Sumeriërs, de farao’s in Egypte, de Chinese alchemisten en de oude beschavingen van Amerika. De edelmetalen, waaronder Goud, spelen in alle scheppingsverhalen een sleutelrol, zoals in het bijbelboek Genesis en het Sumerische scheppingsverhaal de ‘Enouma Elisj’. De farmaceutische industrie maakt, net als de natuurgeneeskunde, gebruik van oude kennis en natuurlijke stoffen om medicijnen te maken. Edelmetalen worden door de industrie aangeduid als ‘Medicinale metalen’ en zijn grondstof voor medicijnen tegen kanker. Platina vormt de basis van de meest toegepaste chemotherapie ooit, cisplatine. Helaas zijn het chemische verbindingen die een extreem toxische werking hebben. Gelukkig hebben pure edelmetalen zonder deze chemische bindingen géén toxische effecten.

Hoe staat de farmaceutische industrie tegen over de producten van The Health Factory?

In de VS mag colloïdaal zilver als voedingssupplement verkocht worden. In Europa was dit ook altijd het geval. In de Nederlandse gezondheidswinkels was meestal wel een flesje colloïdaal zilver te vinden en online werd ook het één en ander aangeboden. Ik durf inmiddels te zeggen dat het Nano Zilver van The Health Factory (een verfijnde vorm van colloïdaal zilver) voor een doorbraak op de Nederlandse markt heeft gezorgd, vanwege de hoge kwaliteit en het verhaal dat wij vertellen. Andere edelmetalen van The Health Factory zijn nano goud en platina en we hebben een reeks basis nano mineralen: magnesium, ijzer, zink en zink met koper.
En wie groter wordt, krijgt meer tegenstand. In de zomer van 2015 werden wij verplicht door de Nederlandse overheid om de edelmetalen zilver niet langer als voedingssupplementen te verkopen. De overheid heeft de adviezen overgenomen van de EFSA, het Europese orgaan dat over voedselveiligheid en supplementen adviseert. Van de EFSA is bekend dat er directe banden zijn met de farmaceutische industrie, d.m.v. de zogeheten draaideurpolitiek.
We hebben de gebruiksadviezen voor inwendig gebruik veranderd naar een uitwendige toepassing. Inmiddels is er een kennisplatform www.nanomineralen.nl, waar mensen uitgebreide informatie kunnen vinden over alle nano mineralen, zonder verwijzingen naar The Health Factory.

Wat is er zo uniek aan jullie Nanomineralen ? 

We zijn als bedrijf een beetje eigenwijs en we houden er van om te pionieren. We hebben een vergeten categorie mineralen, de edelmetalen, geherintroduceerd, daarin zijn wij volstrekt uniek.
De voordelen voor mensen op lichamelijk, geestelijk en spiritueel gebied zijn waanzinnig en blijven zelfs ons verbazen. Ook de vorm van de nano mineralen is uniek. Vroeger zaten pure mineralen in nano vorm gewoon in de bodem, die vervolgens in planten terechtkwamen en dus door mensen geconsumeerd werden. Tegenwoordig wordt deze vorm niet meer teruggevonden in onze voeding en zijn we van supplementen afhankelijk geworden.

Zijn de producten biologisch ?

Nano mineralen zijn helemaal puur en zo extreem klein, dat ze direct door het mondslijmvlies worden opgenomen en in de cellen van ons lichaam kunnen.
De mineraaldeeltjes zijn verdeeld in gezuiverd water. Ze bevatten geen enkele hulpstof. Allergenen zitten er dus ook niet in. Ook Okinawa mineralen, ons enige supplement dat geen water maar een poeder is, is vrij van additieven. Je kunt nano mineralen zowel in- als uitwendig gebruiken.
De kleinere flesjes zoals de diverse sprays, kun je navullen vanuit een grotere fles. Scheelt geld én grondstoffen. Talloze ervaringen van enthousiaste gebruikers, zowel mens als dier, zijn hier te lezen: https://www.nanomineralen.nl/category/ervaringen-met-nano-mineralen/

Waar zijn de producten van The Health Factory verkrijgbaar?

In gespecialiseerde gezondheids- en natuurvoedingswinkels en webshops, drogisterijen en bij therapeutische praktijken, zowel voor mens als dier.

Lees meer op www.thehealthfactory.com

Lees ook:

Sportief, vegan of veggie? Met biotona blijf je fit en gezond!

Fit en gezond blijven? Zo doe je dat!

Waarom daten erg gezond is voor mensen

Toon de 2 reacties
 1. Mevr Dikkers Rotterdam schreef:

  Geweldige producten!

 2. Ben schreef:

  Een andere man met een missie en een sterk verhaal.

  Nano mineralen zijn geen Colloïdale mineralen of op basis van micron grootte.

  Vanaf 5:00 over nano zilver etc. Vanaf 35:00 over o.a. nano goud

  https://www.youtube.com/watch?v=-OS8MKdTl_A&t=348s

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.