De Weerstandkuur van Dr. Schüssler

Schüsslerzouten

Schüsslerzouten ondersteunen je immuunsysteem

Schüsslerzouten of celzouten zijn mineralen (bouwstoffen) die van nature in ons lichaam aanwezig zijn. Ze helpen allerlei processen te reguleren. Bij een onbalans in de mineralenhuishouding ontstaan ziekten of klachten. Dan kunnen Schüsslerzouten helpen weer in balans te komen en te herstellen.

Veranderende omstandigheden vragen om aanpassing. Je kunt bij verandering weerstand bieden, of je kunt je weerstand tegen iets opgeven en leren omgaan met de veranderende omstandigheden, waardoor je uiteindelijk sterker wordt. Het immuunsysteem maakt steeds weer de keuze om mee te veranderen of weerstand te bieden. Uiteindelijk moet je steeds weer reageren op veranderingen en je daaraan aan-passen, of je wilt of niet. Dat geldt bijvoorbeeld voor de korter wordende dagen nu in de herfst, maar ook in geval van een verhuizing, een nieuwe baan of school.

Schüsslerzouten nr 3, 8 en 10

Het vermogen om je steeds weer aan te passen aan veranderende omstandigheden kun je ondersteunen met Schüsslerzout nr. 3 Ferrum phosphoricum. Wanneer het je steeds maar niet lukt om te beginnen aan een taak, of bijvoorbeeld wanneer je steeds opnieuw verkouden wordt, kan er behoefte zijn aan dit celzout.
Ook de ‘vochtstroom’ is van belang voor een goede weerstand. Heb je steeds een druppel aan de neus, dan is dat een signaal dat de vocht-huishouding uit balans is. Gebruik dan Schüsslerzout nr. 8 Natrium chloratum.
Tenslotte moeten afvalstoffen het lichaam kunnen verlaten, waarbij de lever een belangrijke rol speelt. Met Schüsslerzout nr. 10 Natrium sulfuricum ondersteun je de lever in de basisreiniging. Word je wakker met hele zware ledematen of met wallen onder de ogen, dan kan dit wijzen op behoefte aan dit celzout.

schussler

In het boek “Actief met Schüsslerzouten” van Margit Müller-Frahling wordt de Eerste Hulp kuur en de manier waarop Schüsslerzouten nr. 3, nr. 8 en nr. 10 elkaars werking versterken uitgebreider beschreven. Voor meer info op:

www.celzouten.nl

Schüsslerzouten zijn homeopathische geneesmiddelen zonder specifieke therapeutische indicatie, toegepast volgens de therapie van Dr. Schüssler.
Bron: Actief met Schüsslerzouten, Margit Müller-Frahling, ISBN 9789460151477

Meer Schüsslerzouten:

Eerste Hulp-kuur
Mineralen-krachtkuur
Zuurbrand blussen

 

Niets missen van onze Healthy tips & tricks?

Like onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte ,
of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *