5 manieren om je smartphone duurzaam te gebruiken

Door zuinig om te gaan met je smartphone, kan je ervoor zorgen dat het toestel een stuk langer meegaat. Zo kun je tot wel drie jaar vooruit met dezelfde smartphone – en dat brengt natuurlijk veel voordelen met zich mee. Niet alleen is dit beter voor het milieu, maar het bespaart je ook in de vaste lasten. Het geeft je namelijk de mogelijkheid om maandelijkse abonnementskosten te schrappen, en een sim only af te sluiten. En dat bespaart je niet alleen geld, maar biedt je ook meteen een hoop vrijheid. Maar hoe kun je jouw smartphone nu duurzaam gebruiken? Je leest het hier!

1. Koop een hoesje

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: de telefoon glipt zomaar uit je handen en ineens zit er een dikke scheur in het scherm. Door je telefoon altijd in een hoesje te houden, kun je veel mogelijke schade voorkomen. Naast de standaard plastic hoesjes, zijn er ook verschillende duurzame varianten op de markt. Zo bescherm je niet alleen je telefoon, maar ben je ook nog eens duurzaam bezig. Zo gaat een deel van de opbrengsten van de hoesjes fabrikant Woodprotects, naar de organisatie Trees for the Future.

Lees ook: Zelf zonne-energie opwekken: dit moet je weten

2. Opladen op zonne-energie

Het opladen van een smartphone kost niet heel veel, maar om ook hier toch wat op te besparen kun je een oplader op zonne-energie aanschaffen. Met deze oplader kun je jouw telefoon opladen, middels de energie van de zon. Het principe werkt hetzelfde als de solar buitenverlichting: je plaatst de oplader in de zon (wat de batterij oplaadt) en laadt hier vervolgens je telefoon mee op.

3. Vliegtuigmodus gebruiken

Gebruik zowel tijdens het opladen, als wanneer de telefoon niet in gebruik is (‘s nachts bijvoorbeeld), de vliegtuigmodus. De vliegtuigmodus schakelt alle onnodige activiteiten van de telefoon uit, en verlengt hiermee de batterijduur. Daarnaast geeft het je ook nog eens de benodigde stilte voor een goede, diepe slaap.

4. Een duurzaam app-beheer

We komen allemaal wel eens apps op onze telefoon tegen die we eigenlijk al maanden niet meer gebruiken. Neem dan ook regelmatig even de tijd om je app-beheer bij te houden en je telefoon leeg te maken. Verwijder de onnodige cache, en uninstall apps die je niet meer gebruikt. Zo speel je meer geheugen vrij, en houdt de batterij het langer vol. Daarnaast geeft het ook minder risico’s op mogelijke virussen of pop-ups van ongebruikte apps.

5. Laat de smartphone eens thuis

Het is ook helemaal geen ramp om de smartphone af en toe eens thuis te laten. Niet alleen heb je zo meer tijd en vrijheid om je te focussen op de mensen en wereld om je heen, je bespaart er ook nog eens energie mee!

Lees meer:
Kylie Jenner ontwikkelt cosmetica tegen straling van mobiele telefoon
Voorkom beschadigingen, bescherm je telefoon!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *