Car2go viert vijf jaar elektrisch rijden

Een succesverhaal

De samenwerking tussen Car2go en de gemeente Amsterdam heeft in de afgelopen vijf jaar van het bestaan van Car2go meer dan 13 miljoen elektrische kilometers en 1274 ton* CO2-besparing opgeleverd. Na de start in november 2011 viert Car2go dit jaar samen met meer dan 40.000 members het vijfjarig jubileum. De 340 smarts fortwo electric drive van Car2go zorgen niet alleen voor een betere luchtkwaliteit in de Nederlandse hoofdstad, ze bieden mensen ook de kans elektrische mobiliteit te ervaren. Amsterdam wil tegen 2025 immers emissievrij zijn.

“Het pad naar een emissievrij Amsterdam is ambitieus, maar het is het juiste pad voor de toekomst. Car2go levert met zijn lokaal emissievrije aanbod een wezenlijke bijdrage aan het bereiken van deze doelstelling”, aldus Thomas Beermann, CEO Car2go Europa. “Amsterdam is voor ons een belangrijke locatie en in samenwerking met de stad willen we elektromobiliteit nog meer promoten. In de afgelopen vijf jaar leverde Amsterdam alleen al ons 280.000 elektrisch aangedreven ritten op.”

Vijf jaar Car2go Amsterdam – een succesverhaal in cijfers:

13 miljoen -> afgelegde kilometers

1274 ton*   -> CO2-besparing

7 kilometer  ->  leggen Car2go-members gemiddeld per rit af

29 minuten  ->  duurt een gemiddelde Car2go-rit in Amsterdam

4042 huursessies -> is het vaakst dat één Amsterdamse member gebruik heeft gemaakt van Car2go

1 kip   ->  is ooit levend en wel in een Car2go gevonden en naar een kinderboerderij gebracht

Amsterdam is naast Stuttgart en Madrid een van de drie locaties waar Car2go een 100% elektrische vloot aanbiedt. Elektrische auto’s van Car2go zorgen als aanvulling op het openbaar vervoer voor minder uitstoot in steden, wat de gezondheid van de inwoners ten goede komt. De resultaten van de Universiteit van Californië – Berkeley brengen nog meer voordelen van het flexibele carsharingmodel van Car2go aan het licht: elke auto van Car2go vervangt tot elf privéauto’s en vermindert niet alleen het aantal voertuigen, maar ook het fileprobleem in steden. Als meerdere mensen een auto delen, zoals dat bij carsharing het geval is, daalt ook de parkeerduur van die auto’s. Stadsbewoners ondervinden minder hinder van het verkeer, kunnen beter ademhalen en hebben een verhoogde levenskwaliteit.

* Op basis van het aantal gereden kilometers met smarts fortwo electric drive  in Amsterdam vergeleken met de smart fortwo met verbrandingsmotor met een uitstoot van 98 g/km CO2

Meer informatie over Car2go en persfoto’s op www.car2go.com en op de Daimler Global Media Site: http://media.daimler.com/

 

Meer over elektrisch rijden:
Elektrisch leasen
Sterke groei elektrisch laden op straat

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *