Milieucertificaat voor Mercedes S500 Plug-in Hybrid

mercedes-milieucertificaat-energiezuinig

Ontdek de moderne manier van milieubewust autorijden bij een maximum aan rijcomfort!

Keuringsinstantie TÜV heeft de Mercedes-Benz S 500 Plug-in Hybrid onder een vergrootglas gelegd en alle milieuaspecten uitvoerig onderzocht. Gezien het milieuvriendelijke karakter verdient de S 500 Plug-in Hybrid het Milieucertificaat volgens de ISO TR 14062-norm.

Om het internationaal erkende Milieucertificaat te verkrijgen, worden alle milieurelevante details door onafhankelijke experts gedocumenteerd. Om de totale CO2-uitstoot gedurende de levenscyclus van de auto te bepalen, is rekening gehouden met ontwikkeling, productie, recycling en een kilometrage van 300.000.

Volgens TÜV realiseert de Mercedes-Benz S 500 Plug-in Hybrid een CO2-reductie van circa 43 procent, wat overeenkomt met 35 ton. Met gebruik van (hernieuwbare) waterkrachtstroom kan dat oplopen tot 56 procent (46 ton).

mercedes-milieucertificaat-energiezuinig

Behalve het feit dat de Mercedes-Benz S 500 Plug-in Hybrid tot 33 kilometer geheel emissievrij kan rijden – en mede daardoor gemiddeld slechts 65 g/km CO2 uitstoot – zorgt Mercedes-Benz ook voor een uiterst duurzaam productie- en afbraakproces.

> De eerste stekkerhybride van het Duitse merk is te koop voor prijzen vanaf 114.900 euro.

 

Lees ook:
Intelligent HYBRID: een revolutie in energiemanagement
Meebouwen aan meer windenergie

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *