Natuurlijk schoonmaken én het (oppervlakte-) water schoon houden

Wat heeft een pionier in natuurlijke schoonmaak- en wasmiddelen met de biologisch-dynamische (geur)stoffen?

Sonett startte in 1977 -de biologische en natuurlijke markt had net haar intrede in Europa gedaan- als pionier in natuurlijke schoonmaak- en wasmiddelen. De wortels van het Duitse bedrijf liggen in de research die wetenschapper Johannes Schnorr; zijn methode bracht de zogenaamde oppervlakte-actieve stoffen in drinkwater aan het licht, afkomstig van was- en schoonmaakmiddelen die niet of niet volledig werden afgebroken. Schnorr verzon een milieuvriendelijke variant, die het maximale haalde uit de ingrediënten en bovendien snel en compleet afbrak. Het modulaire systeem van Sonett was geboren.

Meer leven in het watersonett_LR-10
Sonett’s complete waterproductie loopt continue door 12 ei-vormige glazen kolken. Een waterkolk is een natuurlijke beweging van water en brengt meer leven in het water. Nadat het water de 12 glazen is gepasseerd, heeft het de kwaliteit van puur water uit een bron.

Biodynamische geuren
Maar dan zijn we er nog niet. Geuren zijn zeer belangrijke substanties, want ze vertegenwoordigen puurheid en geven op een zintuiglijke manier aan dat het schoon is. Bovendien vinden ze bij Sonett dat essentiële oliën de kracht van de zon in zich hebben, als ook flower power – dit in contrast met synthetische parfums die zintuigen voor de gek houden en meer werken als neurotoxische substanties.

bio geurstoffen

De biodynamische stoffen worden in een oloïde-vorm gemengd met het vitale water. ‘De oloïde is een geometrisch lichaam dat wordt gekenmerkt door de tuimelende beweging waarmee het zich, afwikkelend over zijn gehele eigen oppervlakte, voortbeweegt over een plat vlak’ staat er op Wikipedia te lezen. De vorm is een bijzonder efficiënt hulpmiddel bij het mengen van vloeistoffen.
Van deze toepassing wordt bijvoorbeeld gebruikgemaakt binnen het proces van waterzuivering.

Kortom
Sonett’s natuurlijke zepen en schoonmaakmiddelen beschermen onze natuurlijke waterbronnen, de essentie van het leven.

sonett

 

Meer lezen?
> Interview: Schoon met Sonett, puur natuur
> www.sonett.eu
Column Demeter: Geestkracht

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *