Onthulling Dobberend Bos op Nationale Boomfeestdag

dobberend bos

Kunstproject van Mothership in Rotterdamse Rijnhaven vanaf 16 maart zichtbaar voor publiek

Tijdens de Nationale Boomfeestdag op 16 maart 2016 vindt de officiële onthulling plaats van het Dobberend Bos, een initiatief van kunstproducent Mothership in de Rotterdamse Rijnhaven. 20 bomen drijven vanaf dat moment op en in het water. Het project is vergroenend voor de Rotterdamse binnenstad én is bedoeld om aandacht te vragen voor klimaatverandering, innovatie, kunst en het belang van groen voor stadsbewoners.  

Het idee voor het Dobberend Bos ontstond in 2012 bij Jeroen Everaert, oprichter van Mothership. Everaert was bekend met de installatie In Search Of Habitus van kunstenaar Jorge Bakker: een met water gevuld aquarium waarin dobbers met schaalmodel bomen dobberen. Hij vroeg zich af of dit realiseerbaar zou zijn in werkelijk formaat. Everaert zocht naar mensen en middelen om dit ambitieuze plan te verwezenlijken. Partners, waaronder Gemeente Rotterdam, Groenbedrijf GKB, de Technische Universiteit Delft en Hogeschool Van Hall Larenstein, helpen vanuit hun expertise en vermogen bij de verdere uitwerking. CityLab010, stimuleringsplatform voor innovatie van de Gemeente Rotterdam, maakt door zijn substantiële bijdrage de realisatie mogelijk.

Het is zowel voor bedrijven als particulieren mogelijk een boom te adopteren.

Duurzaam
Bij de realisatie van het Dobberend Bos is grotendeels gebruikgemaakt van bestaand materiaal. Oude zeeboeien uit de Noordzee zijn hergebruikt. De bomen – Hollandse iepen – zijn beschikbaar gesteld door Van den Berk Boomkwekerijen. (Prachtig, hoe soms een naam bij de expertise/dienst past! – Erwin, red.)

Sponsor een boom
Bedrijven en particulieren kunnen bijdragen aan het project. De sponsoring bedraagt € 5.000 per boom. Op de kade komt de 21ste boom met boei (het eerste prototype) waarop de logo’s en namen van de sponsors vermeld staan.

Dobberend Bos

Impressies van Olivier Scheffer, Dobberend Bos in de Rotterdamse Rijnhaven

 

Over Mothership
Mothership is in 2005 door Jeroen Everaert opgericht, Vincent van Zon staat sinds 2014 als Managing Partner eveneens aan het roer. Het Rotterdamse bedrijf – bekend van onder andere de enorme plafondschildering in de Rotterdamse Markthal – ontwikkelt kunstprojecten voor openbare ruimtes, publieksruimtes en gebouwen. Van city dressing en kunst als communicatiemiddel tot kunst in opdracht en cultuurparticipatie. Op verzoek van de overheid en het bedrijfsleven. Als producent, adviseur, bemiddelaar en/of begeleider brengt het team van Mothership cultuur en commercie bij elkaar en brengt zo meerwaarde aan locaties en projecten. Goed voor de organisaties, goed voor de kunstenaars en goed voor de samenleving. Voor 2016 staat naast het Dobberend Bos onder andere de herontwikkeling van de voormalige C&A passage bij het Damrak in Amsterdam op de agenda. Gelegenheidstrio Arno Coenen, Iris Roskam en Hans van Bentum hebben daarvoor het kunstwerk Amsterdam Oersoep ontwikkeld.

www.enterthemothership.com

 

Meer kunst voor een betere wereld:
>  Een onderbroek van hout

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.