World Cleanup Day | 15 september

Miljoenen vrijwilligers in 150 verschillende landen gaan op zaterdag 15 september de wereld in één dag schoonmaken. Maak deel uit van de grootste burgeractie in de menselijke geschiedenis en help een schonere toekomst op gang te brengen met deze grote clean-up actie!

Het doel van deze dag is om mensen bewust te maken van het probleem van zwerfafval. Denk hierbij aan de plasticsoep die door vele oceanen drijft, maar ook gewoon op straat ligt teveel afval.

Lees ook: Afval scheiden? Afval weigeren!

Zwerfafval is voor veel mensen een erg grote ergernis. Daarom zullen mensen over de hele wereld erop uit gaan om zoveel mogelijk zwerfafval op te gaan ruimen. Het is een grote schoonmaak waarbij mensen, stichtingen en bedrijven over de hele wereld aan mee kunnen helpen. Er zijn ondertussen internationaal al veel teams druk bezig met de voorbereidingen van deze grote schoonmaak. De opruimactie zal beginnen in Nieuw-Zeeland en zal 36 uur later eindigen op Hawaii.

Het zal echter niet alleen gaan om het opruimen maar ook het in kaart brengen van het afval. Met de Litterati App kun je precies vastleggen waar en welk afval aangetroffen wordt. Met deze informatie zal het mogelijk worden om het probleem aan te pakken bij de bron, waar het allemaal begint. Denk hierbij aan het verbeteren van verpakkingen of door statiegeld in te voeren op veel afvalitems die gevonden worden, zoals flesjes en blikjes.

Je kan op veel verschillende manieren meehelpen aan een betere wereld, doe jij ook mee?

Om mee te doen kun je je aanmelden op nudge.nl, bij een bestaande actie of je eigen actie organiseren.
Ook als bedrijf kun je je nog aanmelden op de site van Nudge.

Lees meer:
Tijden veranderen, tijd voor een NEE tegen plastic
Groen terug naar school en werk, met Klean Kanteen

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *