5 tips om je kantoor duurzaam in te richten

Het inrichten van een kantoor is meer dan het creëren van een fijne werkomgeving voor je medewerkers. De inrichting en vormgeving zeggen namelijk alles over jou als ondernemer, en de onderneming. Hoe sta jij in het leven en hoe zie jij ondernemerschap? De term MVO: Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt steeds belangrijker in Nederland, en zo ook wanneer het gaat om de inrichting van je kantoor. Wil jij je kantoor graag duurzaam inrichten, maar weet je niet goed hoe je dit aan moet pakken? Met deze 5 handige tips zet jij een prima basis neer voor een duurzame werkomgeving.

1. Duurzame verlichting

Laten we bij het begin beginnen. Iets wat vaak vergeten wordt is de basis van het werkleven op kantoor: de verlichting. Logisch natuurlijk; het is altijd aanwezig en valt daarom steeds minder op. Maar juist op de verlichting kan vaak een flinke inhaalslag gemaakt worden. De lampdirect panelen werken bijvoorbeeld op LED verlichting. De LED lamp gebruikt tot wel 75% minder energie dan de halogeen verlichting die je in veel kantoorruimtes terug ziet. Dit zorgt niet alleen voor een duurzamere werkplek, maar maakt ook een verschil op de energierekening.

2. Gerecyclede materialen

Door gebruik te maken van gerecyclede materialen laat je direct zien dat je duurzaam aan het ondernemen bent. Nu kun je natuurlijk groots uitpakken met prachtige sculpturen van gerecycled plastic uit de oceaan, maar je kan ook gewoon een kantoor tafel uit steigerhout laten maken. Stijlvol en duurzaam.

3. Een nieuw leven voor oude meubels

Het is natuurlijk ontzettend jammer dat oude meubels en materialen zomaar op de stortplaats verdwijnen. Laat je hart voor deze wereld zien door deze meubels een tweede leven te geven. Oude banken kunnen makkelijk opgeknapt worden om een mooie wachtplaats voor de entree te vormen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor oude kasten, bureaus, en tafelbladen. 

Lees ook: Werken bij een duurzaam bedrijf

4. De koffiehoek

Ook in de koffiehoek kun je op meerdere manieren duurzaam bezig zijn. Laat medewerkers bijvoorbeeld een eigen mok meenemen, om gebruik van karton en plastic cups te verminderen. Heb je een waterkoeler staan? Vervang de plastic bekertjes dan voor een variant van karton. alle kleine beetjes helpen!

5. Recycling op kantoor

Nu kun je investeren in gerecyclede materialen en oplossingen, maar wanneer er op kantoor zelf niet gerecycled wordt verliest dit al snel zijn kracht. Geef je medewerkers dan ook alle mogelijkheid om hun afval te recyclen, en kijk of er een mogelijkheid is om iets goeds te doen met al dit afval. Gebruik het groene afval bijvoorbeeld om de kantoortuin te bemesten, of stuur het plastic naar een lokale artiest die hier weer een mooi stuk van maakt voor de entree! 

Lees meer: Kamerplanten die de lucht zuiveren

Lees meer: Let’s get Led verlichting!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *