SHOP & DROP: Afvalscheiding stimuleer je zo

shop

shopDe missie van SHOP&DROP is om zoveel mogelijk bruikbare, natuurlijke grondstoffen in de economische cyclus te houden. Dit willen we bereiken door op een simpele manier afvalscheiding te stimuleren. Met de SHOP&DROP app proberen we mensen te laten zien waarom en welk afval ze kunnen scheiden. We richten ons op het gemak waarmee je je afval kunt scheiden (de plek om lege batterijen in te leveren is vaak écht dichter bij dan je denkt), immers, gemak dient de mens.

Onze ervaring leert dat steeds meer mensen hun aankopen bewust doen, maar nog niet iedereen op dezelfde bewuste manier bezig is wanneer hun aankopen afdankertjes of afval geworden zijn. En dat, terwijl veel afval-inleverpunten juist ín en bij de winkels staan waar je shopt! Door afvalscheiding, hergebruik en recycling bij zowel consumenten als retailers te stimuleren, hopen we een beetje bij te kunnen dragen aan een groenere, duurzamere wereld.

shopJa, wij willen een Betere Wereld. Idealistisch? Een beetje misschien. Haalbaar? Absoluut. Wij willen de Betere Wereld op een realistische manier bereiken. In onze gratis SHOP&DROP app kun je gemakkelijk zien waar je in de buurt jouw afval kwijt kunt, en laten we je zien waar je korting kunt ontvangen voor het scheiden van je afval. Hiermee kan iedereen zelf op een gemakkelijke manier concreet aan de slag.

Annejet Maandag
www.shopendrop.nl
info@shopendrop.nl

Lees ook:
> Zeegroenten met Yakso Korma (recept)
> Geef moeder eerlijke bloemen: Hivos lanceert eerlijkebloemengids.nl

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *