Barstensvol Leven, een inspiratiejaar over voeding bij Kraaybeekerhof

1- jarige deeltijdopleiding over voeding en voedselkwaliteit

Kennis en kunde over de biodynamische landbouw scheppen een verrassende metafoor voor ontwikkelings- en veranderingsprocessen. Een vitale metafoor die kan dienen als fundament voor persoonlijke en organisatieontwikkeling. De opleiding “Barstensvol Leven, een inspiratiejaar over voeding” van Kraaybeekerhof biedt een brede kijk in de bio-dynamische voedselketen.

De biologisch dynamische (BD) landbouw verzorgt en koestert het levende aspect van voeding, van grond tot mond. Vitale voedingsproducten zijn de belangrijkste opbrengst van de biologisch dynamische landbouw. Hoewel de voedingsstoffen van de producten uit de reguliere land- en tuinbouw nauwelijks lijken te verschillen van die van de BD landbouw, zijn de verschillen in smaak, kleur, vorm, houdbaarheid en structuur overduidelijk te zien, te proeven en te ruiken.

Inhoud
In de eenjarige opleiding leer je de basisprincipes en achtergronden van de BD landbouw. Daarnaast leer je het verschil te proeven, te ruiken en te voelen en voedingsgewassen en -producten nauwkeurig waar te nemen. Je maakt kennis met het begrip innerlijke voedingskwaliteit waarvan de inhoud gedurende het hele jaar vanuit de zich ontwikkelende wereld- en mensvisie wordt uitgebreid.

Na afloop van deze eenjarige opleiding heb je een heldere indruk van en visie ontwikkeld op de grote cultuur- en maatschappijvernieuwende potentie die biologisch dynamische land- en tuinbouw in zich draagt. Daarnaast heb je handvatten gekregen om inhoud en vorm te geven aan biologisch dynamische land- en tuinbouw. Je bent je bewust van het levende aspect van voeding en hoe dit te verzorgen, als consument, als kok, als winkelier, stadstuinder of als beleidsmaker.

Voor wie?
De ketenbrede oriëntatie maakt deze deeltijd-opleiding uiterst geschikt voor mensen, die het besef dat zij deel uitmaken van een groter natuurlijk geheel willen uitdiepen om hiermee aan het werk te gaan, of aan een nieuwe stap in hun ontwikkeling (privé of werk) toe zijn.

Kosten en info: 2.795 euro incl. verblijfskosten (koffie, thee, lunch) en inschrijfgeld 125 euro.

www.kraaybeekerhof.nlzuiver-zuivel

Lees ook>
Wat zijn Yomio en Acidophilus van Zuiver Zuivel?

Mail & Win: stadstuinpakket met Demeter- zaden en -groenten

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *