Changing the game with technology

Bij het 15e Nationaal Sustainability Congres!

Technologische ontwikkelingen en innovaties hebben veel potentie om de wereld duurzamer te maken. Overal duikt de term ‘smart’ op, bijvoorbeeld in Smart cities, Smart mobility en Smart environment. Slim met inzet van technologische toepassingen onze ecologische voetafdruk verkleinen. Innovators, ondernemers en pioniers zijn er in Nederland gelukkig vrij veel. Maar gamechangers gaan nog een stap verder.

Niet alleen gebruiken ze de mogelijkheden die een nieuwe techniek biedt, niet alleen spelen ze slim op markttrends in, ze maken nieuwe combinaties van de middelen die hun ten dienst staan en, zo lijkt het, definiëren een volledig nieuw speelveld, met nieuwe spelers, nieuwe spelregels en nieuwe businessmodellen. Welke nieuwe arrangementen ontstaan er? Steeds meer hoor je en zie je nieuwe organisatiemodellen ontstaan, die de huidige gevestigde orde doen schudden. Dat stemt tot nadenken, meedoen en co-creëren.

In een speciale 3de lustrumeditie van het Nationaal Sustainability Congres op 4 november a.s. te Den Bosch wordt dit speelveld en de toekomst verkend, kansen besproken en komen inspirerende vooorbeelden aan bod.

Inspirerend programma
Het congres wordt geopend met een speech van staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu). Het plenaire ochtendprogramma heeft een snel en inspirerend karakter in de vorm van de ‘DWDD-formule’ een ‘businesstafel’ en een ‘wetenschapstafel’ met tal van interessante tafelgasten. De deelnemers brengen hun eigen visie en ideeën in en reageren op wat ter tafel komt. Eén van de interessante gasten is Jules Kortenhorst, CEO van het befaamde Amerikaanse onderzoeksinstituut Rocky Mountain Instituut. Kortenhorst is van mening dat we ons nu al volop in de technologische industrierevolutie bevinden.

In de twee ronden parallelsessies zal de verdieping en interactie plaatsvinden. Deze sessies behandelen diverse duurzaamheidsonderwerpen en worden ingevuld door de partners : De Groene Zaak, Alliander, Heijmans, Enexis, Het Groene Brein, Interface, Ecoland.tv. Royal HaskoningDHV, SustainableMotion, B Corporation, SKAO/CO2 Prestatieladder en Kirkman Company.

Accenture leidt een prikkelende discussie tussen een aantal nieuwe generatie leiders met bewezen track record op gebied van duurzaamheid. Deze leiders zijn voortrekkers van duurzaamheid en technologie. Ze trekken de lang gevestigde organisaties waar zij actief zijn mee in deze ontwikkelingen en transitie. Of zijn new digital businesses gestart waarin het duurzaamheidsdenken al vanaf het eerste bedrijfsuur tot de bedrijfsstrategie behoort. Wat kunnen zij van elkaar leren, elkaar nog meer versterken en aansporen en samen anderen mobiliseren tot duurzame doelstellingen.

De slotspreker is Nico Baken (senior Strateeg KPN en hoogleraar TU Delft). Hij publiceerde onlangs het Manifest ‘De verbonden Samenleving: De Oplossing van de crisis kost niets!’. Hij zal in deze inspirerende lezing stilstaan bij de mogelijkheden om op basis van de gedachten in zijn manifest de wereld, te beginnen in Nederland, te veranderen ten goede. Het manifest is mede opgesteld en ondertekend door o.a. Herman Wijffels, Ab Klink, Marjan Minnesma en vele andere prominente Nederlanders.

Dagvoorzitter/debatleider zal wederom Rens de Jong zijn. Hij is onlangs verkozen als ‘Dagvoorzitter van het Jaar 2013′.

nsc-nationaal-sustainability-congres-technology

Voor meer informatie en aanmelden: www.sustainability-congres.nl

Lees ook: De innovatie van ecologische natuurlatex matrassen

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *