Chikko Not Coffee: de terugkeer van oorlogskoffie

chikko not coffee

Chikko Not Coffee is een cafeïnevrij koffie-alternatief op basis van cichorei en spelt

Een nieuw koffiemerk met ‘Not Coffee’ prominent in beeld, dat wringt een beetje en dus valt het op… Het blijkt te gaan om een nieuwe cafeïnevrije koffie gemaakt van geroosterde spelt. En de jongen koffieboeren van Chikko Not Coffee – want zo heet het nieuwe merk voluit – komen ook nog ’s met een bijzondere herontdekking: cichorei koffie.

Cichorei werd in de oorlog gebruikt voor surrogaatkoffie, maar het mag zich in een groeiende belangstelling wanen want het goedje draagt bij aan een meer healthy lifestyle.

chikko not coffee

Vlnr: David Klingen, Bela de Bruin, Andreas Giel

Geen cafeïne, net zo lekker!
“Er is op zich niks mis met een bakkie echte koffie” vertelt David Klingen, de bedenker van Chikko Not Coffee. “Maar veel mensen drinken veel meer koffie dan ze eigenlijk zouden willen. Koffie kan je onbewust een wat onrustig gevoel geven. En ’s avonds laat nog cafeïnehoudende drank drinken is -als je er over nadenkt- best wel raar”. Het cafeïnevrije koffie-alternatief van deze start-up biedt de oplossing. Chikko Not Coffee heeft wel de zo geliefde smaak van koffie maar bevat van nature geen cafeïne.

De twee koffie-alternatieven van Chikko Not Coffee zijn vanaf zaterdag 18 juni te koop. De variant van geroosterde spelt komt mooi tot zijn recht als cappuccino of koffie verkeerd. In de ogen van culinair journalist Joël Broekaert (NRC/Vrij Nederland) kan het zelfs “heel goed door voor echte koffie verkeerd”.
Cichorei koffie is goed zwart te drinken. Broekaert: “pure cichorei heeft een aangenaam bittere kwaliteit, zoals koffie. Er zitten duidelijk mokka- en cacaotonen in”.

Chikko Not Coffee Chikko Not Coffee

De Chikko Not Coffee producten zijn te koop bij Marqt, de betere koffie- en theewinkels en via Chikko’s eigen webshop op www.not-coffee.com


Meer koffie:

>  Consument betaalt graag meer voor faire koffie
>  FairChain: revolutie in je koffiekopje

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *