Duurzame kroketten van shiitake paddenstoelen, voor een betere wereld!

paddenstoelen

Crowdfund ook mee!

Doreen Westphal heeft de missie om voedzaam eten te produceren zonder de aarde verder uit te putten. Dit doet zij door het vlees in de traditionele kroket te vervangen door shiitake paddenstoelen.

Deze shiitake kroket is niet alleen erg lekker, maar ook voedzaam en beter voor het milieu dan de traditionele vleeskroket. Daarnaast is er geen landbouwgrond nodig omdat de paddenstoelen op verschillende organische materialen kunnen groeien, zoals stro, kaf, zaagsel en koffiedik. FungiFuturi verbouwd de paddenstoelen in lege kantoorpanden.

Doreen haalt het koffiedik op bij o.a. restaurants, en daarop groeien de paddenstoelen!

 

Met het opgehaalde geld wordt de eerste productie van de vegetarische kroket gefinancierd. Doe mee met de campagne en kies uit heerlijke shiitakekroketten, een kweekset voor paddenstoelen, workshops en meer. Kijk op de projectpagina voor alle tegenprestaties. Binnen enkele dagen was al ruim 30% van het doelbedrag gehaald!
(FungiFuturi stond t/m 25 oktober op de Dutch Design Week in Eindhoven.)

Paddenstoelen kunnen de wereld redden!
Het mooie van paddenstoelen is dus dat ze groeien op veel verschillende organische resten zoals stro, kaf, zaagsel en zelfs koffiedik. Er is dus ook geen landbouwgrond voor nodig, en met de kweek-setjes kunnen jij thuis je eigen verse oesterzwammen oogsten.
Crowdfund ook mee!


Meer crowdfunding:

> Oneplanetcrowd’s eigen crowdfunding-actie scoort
> Deterra klaar voor nationale uitrol foodmarket!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *