Duurzame winkelformule WAAR binnen 5 dagen 25.000 euro via crowdfunding

WAAR-dit-is-waar

“Succesvolle crowdfundingcampagne weerspiegelt de vraag naar duurzaamheid”

WAAR, dé cadeauwinkel voor bijzondere duurzame producten, haalde binnen 5 dagen tijd € 25.000 op met hun crowdfundingcampagne bij OnePlanetCrowd, waar De Betere Wereld founding partner van is.  Met het opgehaalde kapitaal is WAAR van plan om een nieuwe winkel te openen in Nederland. Het ziet er echter naar uit dat het niet bij één winkel blijft, aangezien de campagne nog steeds loopt en er halverwege maar liefst 200% van het beoogde doelbedrag is opgehaald.

WAAR is een duurzame cadeauwinkel die onder andere biologische artikelen, producten met een FSC-keurmerk en artikelen van gerecycled materiaal biedt. Momenteel zijn er in Nederland 10 WAAR winkels te vinden, maar volgens Jan Spapens, manager WAAR, zal de winkelformule spoedig de rest van Nederland veroveren. “Momenteel zijn er door heel Nederland een aantal vestigingen te vinden, maar wij merken dat er veel meer behoefte is aan dit duurzame concept door het hele land. Hierdoor kwamen wij op het idee om een nieuwe vestiging te openen door middel van crowdfunding, waarbij iedereen de mogelijkheid heeft om te investeren in een nieuwe WAAR winkel.”

Nu meerdere WAAR-winkels 
Volgens Ton Schiks, inkoopmanager WAAR, is de crowdfundingcampagne nu al een groot succes en ziet het ernaar uit dat er meerdere WAAR winkels geopend gaan worden: “Wij zijn nu halverwege de campagne en hebben maar liefst 200% van het doelbedrag opgehaald, wat betekent dat wij nu in staat zijn om niet één, maar twee nieuwe winkels te openen.”

WAAR-dit-is-waar

Doe ook mee aan het crowdfundingsproject van WAAR


Steeds meer richting duurzamere samenleving

Ook Maarten de Jong, CEO van OnePlanetCrowd, is erg te spreken over de ontwikkelingen omtrent WAAR: “Het succes van deze campagne geeft duidelijk weer dat Nederland steeds meer naar een duurzamere samenleving toetrekt. Consumenten willen niet alleen duurzame producten kopen, ze willen ook weten wat het verhaal achter deze producten is. Tot op heden waren er in Nederland nauwelijks winkels te vinden die zich specifiek toelegden op het duurzame cadeausegment. WAAR heeft hier verandering in gebracht, en biedt de mogelijkheid om cadeaus te kopen waarmee je iets teruggeeft aan de wereld.”

Over WAAR
De producten van WAAR variëren van woonaccessoires en sieraden tot food en boeken. Het brede assortiment bestaat naast Fairtrade producten ook uit biologische, ecologische en gerecyclede artikelen met bijzonder design. WAAR heeft leuke en inspirerende cadeaus met een bijzonder verhaal, voor een ander of gewoon voor jezelf. Producten waarmee je iets teruggeeft aan de wereld.

Over OnePlanetCrowd
Via OnePlanetCrowd.nl financieren ondernemers de ontwikkeling van hun innovatieve producten en diensten met ‘crowdfunding’. Projecten op OnePlanetCrowd dragen een steentje bij aan een betere planeet; ze zijn milieuvriendelijk of hebben een sociaal-maatschappelijke meerwaarde. Daarom is De Betere Wereld vanaf het begin betrokken bij Oneplanetcrowd als founding partner. We ondersteunen de crowdfundingsprojecten daar waar we kunnen – breeduit in ons medialandschap.

www.debeterewereld.nl
www.oneplanetcrowd.nl

Lees ook:
> Oneplanetcrowd na 1 succesvol jaar al naar Duitsland
> Oranje Fonds test met crowdfunding 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *