Een winkel en podium op het terrein van de Westergasfabriek

Kunst, producten diensten optredens van creatief ondernemers zijn bij TOON te zien beleven en te koop

De Westergasfabriek heeft sinds vijf maanden een nieuwe aanwinst. De podiumwinkel TOON: een uniek concept dat ondernemerschap in de creatieve sector stimuleert en ondersteunt. Het sfeervolle industriële pand wordt optimaal gebruikt voor verkoop van kunstwerken en -producten, vintage meubels en curiosa. Daarnaast is het te huur voor bedrijfsbijeenkomsten en optredens van allerlei artiesten. De toegankelijke ruimte biedt een platform voor (startende) creatief ondernemers. Het aanbod van TOON is voor publiek steeds anders, origineel, kleinschalig, en van hoge kwaliteit.

TOON is ongesubsidieerd en stimuleert ondernemerschap. Zelfstandigen met creatief werk, zoals beeldend kunstenaars, meubelmakers, modeontwerpers, theatermakers en muzikanten, kunnen in TOON flexibel ondernemen door een vertoningsplek op maat te huren in het huiselijke, karakteristieke pand, bestaande uit twee verdiepingen.

Deze TOONers bepalen zelf op welke manier en hoe lang ze hun werk TOONen. Ze betalen alleen vooraf de huur die gemiddeld 50 euro per m2 per maand bedraagt. De opbrengst van de verkochte werken gaat voor 100% naar de creatieven zelf.

1a3

Door een diverse collectie aan kunst en vintage en de fijne persoonlijke sfeer in TOON is het tevens een plek waar publiek inspiratie op kan doen. Alles wat te koop is heeft een mooi verhaal, van hergebruikte materialen tot vreemde snuisterijen en prachtig design. Iedereen vindt er iets authentieks wat bij hem of haar past. TOON staat nu al bekend als winkel voor originele cadeaus. Ook komen veel mensen bij TOON voor hun nieuwe inrichting.

22a31

De combinatie van podium én winkel maakt het concept uniek. Regelmatig vinden er kleinschalige huiskamervoorstellingen plaats. Daarmee richt TOON zich vooral op ‘ slow shopping’. Tijdens bijvoorbeeld een muziekoptreden hebben bezoekers lang de tijd en ruimte om getoonde werken te ontdekken en onverwachts hun ‘kunstdroomaankoop’ te doen.

WWW.TOON-AMSTERDAM.NL

stempel-216-x-105-mm-3klein

Lees verder:
>
Moose design zoekt houten meubels voor recycle me project
Verkoop en koop je vintage merkkleding eenvoudig met VintyWomen

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *