Fattoria La Vialla

Fattoria La Vialla

Biodynamische landbouw vanaf 1978

Fattoria La Vialla is een familie- landbouwbedrijf gelegen in Toscane in het gebied van de Chianti, dichtbij Arezzo. Familie Lo Franco bebouwt het land al vanaf 1978 volgens de biodynamische methode; van de teelt tot aan het eindproduct.

Wijn, extravergine olijfolie, pecorinokaas, pasta, sauzen, confituren, rustieke koekjes en desserts worden gemaakt in de ambachtelijke werk- plaatsen. Het terugzoeken van antieke recepten, geavanceerde ontwikkelingsprojecten, milieu- vriendelijke technologie en energiebesparing zijn een wezenlijk deel van het constante werk en de seizoensgebonden verwerking van de vruchten van de bodem.

Fattoria La Vialla

Bekroond
Ze hebben zojuist een belangrijke prijs in ontvangst genomen op Mundus Vini Biofach: Beste Bio-Producent Internationaal 2015 plus 19 medailles (12 gouden en 7 zilveren)!

Door inzet en volharding
Deze erkenningen -en de vele andere belangrijke internationale onderscheidingen- werden bereikt door de inzet en ook volharding in de biologische en biodynamische landbouw, die in ruil een steeds meer ‘levende’ en gezonde grond schenkt. Fattoria La Vialla levert haar producten direct bij families thuis, zonder tussenkomst van derden.

www.lavialla.it

Lees ook:
>‘Nederlanders meer laten genieten in de keuken’
>De vijf beste landen voor een vegetariër

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *