Ikkominactie: verbeter de wereld in 5 minuten!

ik kom in actie

Een paar suggesties...

Ikkominactie wil het in actie komen voor een betere wereld makkelijker en leuker maken. Daarom zetten zij alle acties voor je op een rijtje. Het enige wat je nog hoeft te doen is jouw voorkeuren aan te geven: de tijd die je er aan wilt besteden, van twee minuten tot een dag of meer, of het thema dat je het meest aanspreekt.

Kies uit eerlijke handel, klimaat, dier & natuur, welzijn Nederland of internationale hulp. Wat volgt is een lijstje met acties die je direct uit kan voeren, zodat er echt geen excuus meer is om niet in actie te komen!
Vandaag koos ikkominactie drie acties uit die je maar 5 minuten kosten:

Eet groente en fruit van het seizoen! fruit
Eet jij wel eens aardbeien met kerst? Die komen uit de kas of uit een ver land. Eet groenten en fruit van het seizoen en bespaar energie en CO2 uitstoot!

Verstuur een kaart naar de andere kant van de wereld kaartje
De wereld verbeteren hoeft niet altijd zwaar te zijn, het gaat ook gewoon om iemand blij maken, iemand verrassen. Stuur daarom met Postcrossing eens een vrolijk kaartje naar een vreemde in het buitenland en maak zijn dag!

Hoe eerlijk is jouw verzekering?oxfam
Weet je zeker dat jouw verzekeraar niet met jouw geld investeert in wapens of kinderarbeid? Check het op deze website van Oxfam en mocht je niet blij zijn kun je je verzekeraar dat meteen laten weten!

Kijk voor meer acties op ikkominactie.nl  En doe ook mee met de KettingreACTIE!


Lees ook:

Kom in actie voor: fair fashion!
> Verbeter de wereld in slechts 2 minuten!

 

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *