Zelf je iPhone repareren beter voor het milieu en je portemonnee!

iphone repareren

Ook een iPhone zelf repareren is goed te doen

Een gebarsten glas van je iPhone is natuurlijk erg vervelend maar ontstaat vrij snel. Gelukkig is dat tegenwoordig erg eenvoudig zelf te vervangen en dat is ook nog eens goed voor zowel je portemonnee als voor het milieu!

Is het mogelijk om je iPhone te repareren?

Veel mensen vragen zich af of het zelf mogelijk is om zelf je iPhone te repareren. Al die kleine schroefjes en onderdelen lijkt voor de meeste mensen iets onmogelijks. Met behulp van speciale reparatie handleidingen met natuurlijk een duidelijke video, goed gereedschap en de juiste onderdelen is het voor de gemiddelde Nederlander zeer goed te doen. Voor het zelf repareren van je iPhone kan je natuurlijk terecht op YouTube, hier vind je voor elke reparatie ongetwijfeld de juist video. Binnen Nederland is het ook mogelijk om gratis gebruik te maken van iPhone reparatie handleidingen van Fixje, hier zie je stap voor stap hoe je jouw kapotte glas kunt vervangen voor een nieuw scherm. Wanneer je de video goed volgt zal het ongeveer 20 minuten duren voordat je het scherm hebt vervangen, in onze ogen niet een hele ingewikkelde reparatie.

Waarom goed voor het milieu?

Het zelf vervangen van je iPhone scherm is goed voor het milieu, in de meeste gevallen kan je jouw oude scherm inleveren voor een vergoeding en zal je oude scherm gerecycled kunnen worden tot een nieuw scherm en dit draagt zeker bij aan een beter milieu. Het is zeker aan te raden om zelf je iPhone scherm en LCD te vervangen, zo ben je er namelijk zeker van dat het LCD wordt gerecycled tot een nieuw scherm en LCD en dat deze niet in de prullenbak belandt.

Wat zijn de verschillen in kosten?

Nu vraagt iedere Nederlander zich af wat het verschil in de kosten is. In Nederland kost het laten vervangen van je iPhone 6 scherm en LCD gemiddeld iets meer dan €100,-, bij Apple kost het vervangen van je scherm €161,10. Wanneer je zelf het scherm gaat vervangen kost het iPhone x scherm en LCD via FixjeiPhone €49,95 daarnaast is je oude scherm ook nog eens €6,- waard wanneer het LCD nog juist werkt en deze kan worden gebruikt om te recyclen

Conclusie

Het zelf repareren van je iPhone scherm is een stuk beter voor het milieu, daarnaast scheelt het zelf vervangen ook nog eens aardig in de portemonnee. Ga je zelf repareren? Kies dan wel voor het goede gereedschap en de juiste onderdelen en vergeet natuurlijk niet je oude scherm in te leveren!

Meer?

Je tuin duurzaam én onderhoudsvriendelijk inrichten
Werken bij een duurzaam bedrijf

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *